banner564

Sokaklar boş kalmayacak

KTAMS ve Kamu-Sen, Lefkoşa Posta Dairesi’nde, personel eksikliği ile binanın fiziki durumunun kötü olduğu gerekçesiyle grev başlattı, hükümete mesaj gönderdi:

Sokaklar boş kalmayacak
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Posta Dairesi’nin Lefkoşa Merkez Şubesi’nde, personel eksikliği ile binanın fiziki durumunun kötü olduğu gerekçesiyle iki günlük grev başlattı. Sendikaların grevine Kamu İşçileri Sendikası da (Kamu-İş), Posta Dairesi’nde bir günlük grev ilan ederek destek verdi.
Sendikalar, Posta Dairesi Lefkoşa Merkez Şubesi önünde basın toplantısı da düzenledi. Okunan ortak basın açıklamasında, sendikaların taleplerinin yerine getirilmeye başlanmaması halinde eylemlerin devam edeceği uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, “İki günlük bu eylemimiz bir uyarıdır. Eylemlerimiz değişik bölge ve değişik iş yerlerinde devam edecektir. Göç Yasası, özelleştirme, alım gücümüzün erimesi, yolsuzlukların üzerine gidilmemesi, özel sektörde sendikalaşma, sağlıksız kamu binaları ve personel eksiklikleri giderilene kadar sokakları boş bırakmayacağız” denildi.
Kamuda personel eksikliğine de değinilen açıklamada, “Keyfi ve partizanca yapılan dağılım nedeniyle Sağlık, Posta Dairesi, Vergi Dairesi, Mahkemeler, Şirketler Mukayyitliği,Ticarete Dairesi gibi dairelerde personel eksiklikleri nedeniyle halka tam hizmet verilemez olmuştur” denildi.
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek de konuşmalarında, Hükümeti “ülkeyi yangın yerine çevirme” ve “ilgisizlikle” suçladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473