banner564

Solcular toparlanıyor

TDP ve TKP Yeni Güçler’den iki ayrı açıklamada ortak mücadele çağrısı yapıldı

Solcular toparlanıyor
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu, “kendi kendini yönetme mücadelesi kararlılıkla sürecek” dedi.
TDP MYK, önceki akşam Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığında toplanarak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile önlerindeki döneme yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Yapılan açıklamada, öncelikli olarak pandemi nedeniyle farklı bir atmosferde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan ve fikirleriyle toplumsal gelişime katkı koyan adaylara teşekkür edildi.
Geçmiş seçimlerde de müdahaleler olduğu, ancak ilk kez bu kadar açık ve aleni müdahalelerin yapıldığı, seçim yasaklarının çiğnendiği, tarafsız kalması gereken bazı makamların açık taraf oldukları savunulan açıklamada, bu müdahaleleri yapanlar kadar, buna olanak sağlayanlar ile görüp, bilip konuşmayanların da aynı derecede sorumlu oldukları belirtildi.
4. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın şahsına yapılan “tehditler, hakaretler ile seçim dönemi yaşanan açık ve aleni müdahalelerin” aslında Kıbrıs Türk demokrasisine yapılmış olduğu ifade edilen açıklamada, demokratik hayatlarına müdahaleye davetiye çıkaran adayların da tarihe not edildiği savunuldu.

TKP Yeni Güçler’den mücadele çağrısı
Öte yandan Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) “demokratik ve sol güçleri” güç ve eylem birliğine çağırdı.
Yapılan yazılı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerek kampanyanın dost/düşman ayrımı üzerinden yürütülmesinin gerekse seçim sonuçlarının adil olmaması, toplumsal irademizi gölgede bırakmıştır” denildi.
“Seçimlere yönelik yapılan dış müdahale, toplumsal iradeyi manipüle ederek, kamu vicdanını yaralamıştır” şeklinde süren açıklamada, “siyasal parti veya ideolojiden bağımsız olarak ülkemizin bütün siyasal parti ve güçlerini bu konuda ilkesel davranmaya ve her ne amaçla olursa olsun dış müdahale çağrısı yapmaktan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 3 yıl Önce

ha ha ha bosverin bu bos muhabbetleri yok vicdan yok su yok bu rum yunan ingiliz goygoyculugu yaparken nerde bu vicdan karabagla ilgili tek soz duymadik sizden trafik polisi sola degil saga cektirdi sizi gecmis olsun

xyz
xyz - 3 yıl Önce

soz ucar yazi kalir imzayi sayin Tatarla Reis Basbug koyar siz toparlanin dagitmak boyu borcu olsun

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473