banner564

Sonbaharda  kara kış

Şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgeler su altında kaldı, yollar kapatıldı, uçakların Ercan’a inişleri bir süre aksadı

Sonbaharda  kara kış
banner598

 Onur ULAĞ

Ülkeyi bir haftadır etkisi altına alan yağışlar, dün öğleden sonra özellikle başkent Lefkoşa’da şiddetini artırdı. Başkentte aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgeler sular altında kaldı, Sedat Simavi Meslek Lisesi ile Girne kapısı arasındaki yol bir süre trafiğe kapatıldı. 
Kara ulaşımının yanı sıra hava ulaşımı da yağışlardan kötü etkilendi. Şimşekli bulutlar nedeniyle de uçaklar bir süre ülkeye iniş yapamadı. 
Bu arada Yenierenköy ve civar bölgelerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Yoğun dolu yağışı hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı.
Meteoroloji Dairesi ülkeyi etkisi altına alan yağmurun bugün de devam edeceğini belirtti ve vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yollarda kaos
Lefkoşa’da dün öğle saatlerinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Aniden başlayan sağanak yağış bazı yolları sular altında bıraktı. 
Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile Girne Kapısı arasındaki Cemal Gürsel Caddesi su baskınlarına teslim olurken, araçlara ve yayalara zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yollarda mahsur kalırken, yayalar da yağmurdan etkilendi.
Yılmazköy-Alayköy yolunda da yağmurdan dolayı trafik aksaklığı yaşandı.
Lefkoşa - Güzelyurt Anayolunun, Alayköy Çemberi ile Yılmazköy kavşağı arasında sağanak yağış nedeniyle görüş mesafesi azaldı. 
Lefkoşa- Gazimağusa Anayolunun, Dörtyol kavşağı ile Turunçlu kavşağı arasında da sağanak yağış nedeniyle görüş mesafesi yer yer azalırken, yol içerisinde su birikintileri oluştu.
Çağlayan bölgesindeki parkta sulara teslim olurken, sanayi bölgesinde de vatandaşlar kendi önlemlerini aldı.
 Gönyeli ve Lefkoşa’yı birleştiren dere yatağında gelen su sazlıklar adeta sildi süpürdü. 
Yağmurun durmasıyla su baskını yaşanan bölgelerde hayat normale döndü, yollar yeniden trafiğe açıldı. 

Hava ulaşımı da etkilendi
Kara ulaşımının yanı sıra hava ulaşımı da yağışlardan kötü etkilendi. 
KKTC hava sahasındaki şimşek bulutları nedeniyle Ercan Havaalanı’nda uçak inişleri bir süre yapılamadı.
Öğleden sonra inişlerin yeniden başladığı belirtildi. Ayrıca yağmur nedeniyle Ercan Havalimanı’nın çatısı akıttı. Ercan’ın iç kısmında su birikintileri oluştu.

Yenierenköy’de dolu yağdı
Bu arada Yenierenköy ve civar bölgelerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Yoğun dolu yağışı hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı.
Balalan yolunda ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle trafikteki görüş mesafesinin kısaldığı belirtildi. Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı ceviz büyüklüğündeki dolu görüntüleri ise oldukça ilgi gördü.
Meteoroloji Dairesi, ülkeyi etkisi altına alan yağmurun bugün de devam edeceğini belirtti ve vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473