banner564

‘Sondan Sonra’ GAÜ’de sahnelendi

Girne Amerikan Üniversitesi’ndeki (GAÜ) Tiyatro Günleri, “Sondan Sonra” adlı oyunla devam etti.

‘Sondan Sonra’ GAÜ’de sahnelendi
banner598
GAÜ Spectrum’da sahnelenen oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Emre Kınay ile, TV dizileriyle de ünlü Ahu Türkpençe’nin oynadığı oyun ABD’de 11 Eylül saldırısı sonrası, gelişen eğilimleri irdeliyor. 
Oyun nedeniyle KKTC’ye gelen Emre Kınay , yaptığı açıklamada “Tiyatro dolu olduğu zaman bayram bizim için, 27 Mart Tiyatro Günü’ne yavruvatanda bu kadar basın ve halkın ilgi göstermesi bizi çok memnun etti. Kıbrıs’a  en son Muzeffer İzgü’nün sınır oyununu oynamak için 1992’de geldiğini anlatan Kınay “20 yıl geçmiş, tekrar burada olmaktan çok memnunum. Levent hocanın ve sponsorların desteğiyle tiyatro günlerinin düzenlenmesi beni çok şaşırttı. İlerleyen süreçlerde de burada olmak isteriz. Kıbrıs iklimi itibariyle yaz tiyatrosu içinde çok uygun” dedi
GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü  Başkanı Yrd.Doç.Dr. Levent Suner de yaptığı konuşmada “Tiyatro günlerini kutlamak bir gelenektir. Geçen yıl 27 Mart Tiyatrolar Günü’nü nasıl kutlayabilirizden yola çıkarak tiyatro günlerini tasarladık. Tiyatro bölümü yeni olduğu için hemen oyun sergileyemeyeceğimizden birinci tiyatro günlerini yapmaya karar verdik. Birinci tiyatro günleri çok ilgi gördüğü için ikincisini de düzenlemeye karar verdik. Bu yıl çocukları da tiyatroyla buluşturmak adına iki tane çocuk tiyatrosu sahnelendi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473