banner564

“Sorun belli çözüm belli”

KTEZO’nun düzenlediği çalıştayda; çalışma yaşamı, ekonomik kalkınma ve kooperatifçilik ele alınıyor

“Sorun belli  çözüm belli”
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN 
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) “Sorun belli, çözüm belli: Gelin ne yapacağımıza, nasıl yapacağımıza birlikte karar verelim?” konulu çalıştay düzenledi.
Hidden Garden’da dün başlayan ve bugün de devam edecek çalıştayda, eğitim, sağlık, çalışma yaşamı, ekonomik kalkınma ve kooperatifçilikle ilgili sorunlar ele alınarak, çözümler üretilmeye çalışılacak. Çalıştaydan çıkan sonuç ise Salı günü kamuoyuyla paylaşılacak.
Çalıştayın açılışında sırasıyla KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, AB Taps Projesi Ekip Lideri Ryszard Kaminski, Vetlam Projesi Ekip Lideri Tzako Pantaleev, Kobigem Koordinatörü Ebru Kaptan, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, ve KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga konuşma yaptı. 

Kanber: Yerel ürünler yaygınlaştırılacak
   Çalıştayın ilk konuşmasını yapan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, sonuç odaklı gerçekleştirilecek çalıştayda sorunların bilimsel veriler ışığında çözümlenmesini hedeflediklerini kaydetti.
    Ülkeye 40 bin civarında yabancı iş gücü geldiğini ifade eden Kanber, ülkede yerel işgücü oluşturulması hedefinde olduklarını ve bu yönde çalışmaları olduğunu anlattı. Çalışma yaşamındaki eksikliklere değinen Kanber, ülkede yasaların güncellenmesi konusunda bir süredir yürüttükleri çalışmalara da değindi.
    Ülkede turizm ve yüksek öğretim konusunda esnaf ve zanaatkârların payını alamadığını kaydeden Kanber, yerel işletmeler, yerel esnaf, yerel zanaatkarlar ve yerel ürünleri geliştirmenin en büyük hedefleri olduğunu kaydetti. 

Çalıştayda neler konuşuldu?
Çalıştaydaki diğer konuşmalarda; Avrupa Birliği Taps Projesi Ekip Lideri Ryszard Kaminski, de projeleri hakkında bilgi vererek, projenin ülkenin ekonomik kalkınmasının desteklenmesi için hazırlandığını belirtti. 
    Vetlam Projesi Ekip Lideri TzakoPantaleev de, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, “paylaşmak, tartışmak ve katkı koymak için buradayız” dedi.
    KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan, KOBİGEM ile KTEZO’nın bir çok çalışmada birlikte yer aldıklarına işaret ederek, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473