banner564

Sorunlar masaya yatırıldı

DAÜ’deki toplantıda konuşan Akansoy; vatandaşla bire bir diyalog içinde olan muhtarların devletin en önemli gücü olduğunu vurguladı

Sorunlar masaya yatırıldı
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) desteği ile düzenlediği muhtarlar buluşmasının ilki dün gerçekleştirildi.
Gazimağusa ve İskele bölgesi muhtarlarının katıldığı toplantıda, muhtarların sorunları masaya yatırıldı.
Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan toplantının açılışına İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un yanı sıra, Müsteşarı Hasan Alicik, Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden Doç. Dr. Deniz İşçioğlu “Mahalle Yönetimi ve Mahallle Yönetiminde Muhtarların Önemi”, Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanması gündemde olan Mahalle Sakinleri Kütüğü Otomasyon Projesi hakkında sunum gerçekleştirdi.
Diğer yandan Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgesi muhtarlaırna yönelik 1. Muhtarlar Buluşması ise bugün saat 10.00’da Yakın Doğu Üniversiesi’nde gerçekleştirilecek.
Muhtarlar Buluşması toplantısının açılışında ilk konuşmayı yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, muhtarların sıkıntıları bulunduğunu ve verdikleri hizmetin karşılığının olmadığını kaydetti.

Akansoy: Devletin en önemli gücü…
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da, Muhtarlar Buluşması’nın ilk kez düzenlediğine işaret ederek, toplantının en önemli amacının; bakanlığın çalışma ve projeleri hakkında muhtarları bilgilendirmek, muhtarların düşüncelerini almak, varsa şikayetlerini alarak fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.
Bakan Akansoy; vatandaşla bire bir diyalog içinde olan yerel ve yerinden yönetimde vatandaşa doğrudan ve kritik hizmet sunan, vatandaşın bir talebi ile her zaman ilk yardıma koşan muhtarların devletin en önemli gücü olduğunu vurguladı.
Bakan Akansoy, muhtarların çoğu zaman büyük bir özveri, dirayet ve zor koşullarda hizmet verdiklerinin farkında olduklarını belirterek, “Bugünkü toplantımızın amacı bu devletin kendi bağımsız temsilcilerine sahip çıması ve daha organize biçimde vatandaşa hizmet ulaştırmasıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473