banner564

Soruşturma derinleşti

Galeri kurşunlama olayında tutuklu bulunan 6 zanlı, dün mahkemeye çıkarılarak, tutukluluk süreleri uzatıldı

Soruşturma derinleşti
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 27 Mayıs’ta kurşunlanan Mustafa Zorer Motors isimli galerinin kurşunlanmasıyla ilgili tutuklu bulunan Selkan Can, Ahmet Erişik, Seymen Çimen, Hüseyin Tulup, Sezen Sezen ve Ertan Yılmaz dün mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada olayda kullanılan silahı saklayan şahısların Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçiş yaptıkları açıklandı. 
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis memuru Hakan Özçürümez, 27 Mayıs 2023 tarihinde, 03.00 sıralarında Gazimağusa’nın Büyük Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Zorer Motors isimli galerinin vitrin camı ve duvarına toplamda 2 el ateş edildiğini anımsattı. Polis, olayla ilgili incelenen kamera görüntülerinde motosikletli bir erkek şahsın belirlendiğini, konu motorun plakasından ise Selkan Can’a ulaşıldığını belirtti.  Selkan Can’ın motoru olay gecesi Ahmet Erişik’e verdiğinin tespit edildiğini hatırlatan polis, cep telefonu dökümü incelemelerinde, olayın akabinde Ahmet Erişik’in Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden bir taksi ile Girne’de bulunan ve mesele kapsamında halen aranmakta olan bir arkadaşının evine gittiğini ve içerisinde olayda kullanılan tabancanın olduğu turuncu renk spor çantayı Seymen Çimen’e teslim ettiğinin belirlendiğini anlattı. Polis, Seymen Çimen’in konu ile ilgili itiraf niteliğinde bir ifade verdiğini söyledi.
Tabanca nerede
Polis, soruşturma kapsamında, Seymen Çimen’in konu çantayı Sezen Sezen’e verdiğinin tespit edildiğini ve Hüseyin Tulup ile Sezen Sezen’in aynı araç içerisinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis, Sezen Sezer’in ifade vererek, turuncu çantayı teslim aldığını ve Hüseyin Tulup’a verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Hüseyin Tulup ve Sezen Sezen’in çantayı aldıktan sonra Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını ve 30 dakika sonra da geri döndüklerini tespit ettiklerini bildirdi.
Ertan, Ahmet’i sakladı
Ertan Yılmaz’ın da Ahmet Erişik’i Gönyeli’den alarak, gizlenmesi için Girne’de bir eve götürdüğünü ve ilk etapta yardım yataklık suçu nedeniyle gözaltına alındığını ancak, mesele ile ilgili bağlantısının da araştırılacağını belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi ve ek süre talep etti. Mahkeme yeni tutuklanan Ertan Yılmaz’ın 3, diğer zanlıların 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473