banner564

Soruşturma tamamlandı

WRC Kaporta’yı kundakladıkları iddia edilen Ferhat Doğan ile Abdülkerim Karabiber tutuklu yargılanacak

Soruşturma tamamlandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Büyük Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren WRC Kaporta isimli işletmenin kundakladıkları ileri sürülen Ferhat Doğan ile Abdülkerim Karabiber hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat için Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Müjdat Günay, zanlıların, 11 Eylül 2018 tarihinde saat 03.00 sıralarında, WRC Kaporta isimli işletmeye, alüminyum kapıyı zorlayarak kırdıktan sonra girdiklerini ve çakmak ile ateşe vererek kundakladıklarını söyledi. Meselele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında öncelikle zanlı Ferhat Doğan’ın tespit edildiğini belirten polis, zanlının işletmeyi zanlı Abdülkerim Karabiber ile birlikte kundakladıklarını itiraf ettiğini ifade etti. Polis, itiraf üzerine zanlı Abdülkerim Karabiber’i de tespit ederek gözaltına aldıklarını hatırlattı.

“İşledikleri ağır bir suç”
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Günay, zanlıların işledikleri suçun ağır bir suç olduğunu belirterek, davalarında hazır olabilmesi için tutuklu yargılanmalarını talep etti. Yargıç Umut İnan, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473