banner564

Sürpriz gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhindeki yayınlar nedeniyle açılan davada Afrika’yı, yargıçlıktan istifa eden Tacan Reynar savunacak

Sürpriz gelişme
banner598

 Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Direktör’ü Ali Osman Tabak aleyhinde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine küçük düşürücü Karikatür yayınlamak ve yazı yazmak suçlaması ile açılan ceza davası 16 Ekim tarihinde başlıyor. Afrika Gazetesi aleyhine açılan davada Şener Levent’i eski Kıdemli Yargıç Tacan Reynar savunacak. Afrika’ya saldırı davasında yargıçlık yapan Reynar, bu kez savunma kanadında olacak.

Konuyla ilgili Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Reynar şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıslı Türkler çok zor zamanlardan geçiyor. Nefesimiz gittikçe kesiliyor ve yurdumuzda tutunacak bir umut arıyoruz. Bu zor zamanlardan geçerken Kıbrıslı Türklerin her günden daha fazla birbirine kenetlenmesi gerektiği düşüncesiyle dayanışma adına Afrika Gazetesi’ne karşı açılan davaların karşısında duruyoruz. Bu amaçla toplumumuzun tüm kesimlerini aynı zamanda çağdaş dünyanın değerlerinden olan ifade ve basın özgürlüğünü sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyoruz. Karanlıklara inat, safımız özgürlüktür !”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474