banner564

SUSMAYACAĞIZ

KKTC Yayın Yüksek Kurulu’ndan lisanslı Diyalog TV’nin uydu yayınları Türkiye’deki RTÜK kararıyla durduruldu

SUSMAYACAĞIZ
banner598

  Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), KKTC Yayın Yüksek Kurulu’nu devre dışı bırakarak Diyalog TV’nin uydu yayınlarını durdurma kararı aldı.
   Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, konuyla ilgili kısa açıklamasında 
“Üzüntümüz büyüktür” diyerek şunları kaydetti:
   “Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren Türk halkının hak ve menfaatlerini en üst düzeyde tutan; seviyeli bir yayıncılık politikası izleyerek sadece KKTC sınırları içinde değil, yurt dışındaki soydaşlarımızdan büyük destek gören Diyalog TV’nin uydu yayınlarının ‘bir haber programında’ söylenenler gerekçe gösterilerek durdurulması benzeri görülmemiş bir uygulamadır… 
   Hukuki girişimlerimizi başlatırken; yayınlarımızı Web TV ve Facebook üzerinden
sürdürme kararı almış bulunuyoruz…
  Her zamanki gibi desteğinizi bekliyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2020, 10:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet karam
mehmet karam - 4 yıl Önce

Hakikaten susmayın.KKTCnin demokrasi bekcisi olmak bir kutsal medya görevidir.Sizinle beraberiz.

Selen aksunlar
Selen aksunlar - 4 yıl Önce

Sizinle beraberiz herzaman yaninizdayiz

Huseyi buber
Huseyi buber - 4 yıl Önce

Bizimde halk olarak yapacağımız bir şey varsa lütfen söyleyin Reşat bey salgın döneminden beridir sizi izleriz gayet yapıcı ve seviyeli programlariniz var gerekirse RTÜK için imza kampanyası ne bilim RTÜK u arayıp telefonlarını kilitleyebiliriz haksız bir yayın durdurma dur bu halkın sesi kesilemez bu yanlıştan dönmeleri gerek

alp mag
alp mag - 4 yıl Önce

ürkiye’deki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı yayın kuruluşlarına müeyyide kararı aldı.

Kurul, sunuculuğunu Hasan Erçakıca’nın yaptığı Diyalog TV’de yayınlanan “Dünyaya Bakış” programında eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk’un bazı ifadelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret niteliği taşıdığına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne zarar verdiğine hükmetti.

Diyalog TV’nin, 6112 sayılı Kanun’un 29. maddesinin 3. fıkrasına aykırı şekilde izinsiz ve lisanssız şekilde Türkiye aleyhinde yaptığı programlar nedeniyle yayın hizmetleri iletiminin durdurulmasına karar verildi.

RTÜK, ayrıca Türkiye’de Halk TV, Fox TV, Tele 1, TV 8, Radyo Spor ve Kafa Radyo’ya yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle çeşitli müeyyideler uyguladı.

habirehaber.com olarak bir TV kanalını komple kapatılmasını kınıyoruz. RTÜK kuralları gereği eğer kapatma verilecekse programın kendisine kapatma verilmesi gerekiyor

NE OLMUŞTU

NET Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Türkiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KKTC’ye düşman olduğunu” ileri sürerken, “KKTC İngiltere’ye bağlansın” dedi.

Türkiye, geçmişten bu yana her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkına yardım ve katkılarına devam ederken, Besim Tibuk, Diyalog TV’de Hasan Erçakıca’nın sunduğu “Dünyaya Bakış” programında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çok çirkin saldırılarda bulundu.

Türkiye’nin, KKTC’ye yeteri kadar tıbbi malzeme yardımı yollamadığını, Türkiye’den katkı gelmediğini ve Türkiye’nin yasakları savma gibisinden birşeyler yaptığını” ileri süren Tibuk, şunları söyledi;

“ AK Parti idaresi Kuzey Kıbrıs’a olumlu bakmıyor. Kuzey Kıbrıs’ı yüz üstü bıraktı. AK Parti idaresi bunu Kuzey Kıbrıs’a olan düşmanlığından yapıyor. Kuzey Kıbrıs’ın talihsizliği burayı sevmeyen Türkiye’deki idaredir. AK Parti iktidardan giderse Kuzey Kıbrıs rahatlar… Bana göre Kuzey Kıbrıs, İngiltere’ye bağlanmalı.”

İlginizi Çekebilir:
Dolar 7 liranın üzerini gördüDolar 7 liranın üzerini gördüTaksim'e yürümek isteyen DİSK temsilcileri gözaltına alındıTaksim'e yürümek isteyen DİSK temsilcileri gözaltına alındıKorona günlerinde RamazanKorona günlerinde Ramazan
Tibuk bununla da yetinmemiş KKTC yöneticilerine aşağılayan açıklamalar yapmıştı.

Tibuk’a yönelik tepkiler devam ederken, Tibuk’un sahibi olduğu DİYALOG gazetesi de, tepki gösterenlere çok ağır hakaretlerde bulundu. DİYALOG Gazetesi, Tibuk’a tepki gösterenleri” kör cahiller, boş kişiler, milliyetçilik naraları atanlar ve mal bulmuş mağribiler” olarak niteleyip, hakaretlerde bulundu.

Youtube yüklenen proğramın videosunda KKTC İngiltere’ye bağlansın konusu silinmiş görünüyor. Programı izleyen bir çok insan bu cümlelere sert tepki gösterdi.





0 0 0 0 0 0
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
TÜRKİYE
Taksim’e yürümek isteyen DİSK temsilcileri gözaltına alındı
ANALİZ
Korona günlerinde Ramazan
ANALİZ
1 Mayıs’ın yasaklarla dolu tarihi
GÜNDEM
İşyerlerinde alınması gereken önlemler
GÜNDEM
Maaş desteği hala verilmedi
DÜNYA
Trump: Koronavirüs Vuhan’dan yayıldı, kanıtları gördüm
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


Sıradaki haber:
Güney’de Koronavirüs gelişmeleri

Hızlı Yorum Yap

0 0 0 0 0 0
Siz ne düşünüyorsunuz?
İşyerlerinde alınması gereken önlemlerGÜNDEM
İşyerlerinde alınması gereken önlemler

Son ferman
Son ferman - 4 yıl Önce

Kanalin sahibi mutludur resat bey sikinti etmeyin siz.onlar nedeni ni gayet iyi bilirler...

Cypriot
Cypriot - 4 yıl Önce

O gelen uçakta başka neler geldi onu araştırın neden testler bagajda değilde uçağın içinde geldi bagajda ne vardı kutular uçağın içinde geldi haberde bir detay var daha sonra birleşik arap emirliklerinden gelecek şahıslar kimler ne için geliyorlar hani kıbrıs vatandaşı dışında kimse adaya giremiyordu dubaiden buraya ne için geliyorlar özel kumar oynamak için herhalde çünkü tatilmi yapacaklar burda gezmeyemi geliyorlar bu durumda hiç anlamış değilim asıl bunun sorulması lazım.

Memish Refik
Memish Refik - 4 yıl Önce

Yazıklar olsun Türkiye'nin bunca yıl çabalarına, kin ve nefretle beslenen Rumlarin desteğini alan bazı kendini bilmezler Türkiye'nin aleyhine probaganda yapacak öyle mi? Dünyanın hiçbir yerinde böyle kin ve nefret saçan kanalların kaldırılması geç bile kalmış. insan oglu yemek yediği tabağına çişini yapmaz......

Özay Uçar
Özay Uçar - 4 yıl Önce

RTÜK Türkiye'de yaptıkları ortada doğru söyleyen ya kapatılıyor yada hapse atılıyor Diyalog TV kapatılmaz


SIRADAKİ HABER

banner608

banner474