banner564

Talepler iletildi

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden bir heyet, Yunan Başbakanı Mitsotakis ile bir araya geldi

Talepler iletildi
banner598

 Birleşik Kıbrıs - İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden bir heyetin, Yunanistan Başbakanı Kyriacos Mitsotakis ile Kıbrıs ziyareti sırasında bir araya geldiği bildirildi.

Toplantıda, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nicos Dendias ve diğer Yunanistan delegasyonu üyelerinin de hazır bulunduğu kaydedildi.
Yapılan açıklamaya göre, heyet toplantıda, inisiyatifin 2009 yılında kuruluşundan bu yana geçen yıllardaki karakteri ve işlevi hakkında kısaca bilgi vererek, eylemlerinin asıl amacının Kıbrıs'ın iki toplumlu, iki bölgeli federasyonda siyasi eşitlikle yeniden birleşmesi olduğunu aktardı. 
Yunanistan Başbakanı, garantör devlet başkanı olarak elinden gelenin en iyisini yapmaya ve BM GS ile Güvenlik ve Teminatlar konularında istişare sürecine katılmaya davet edilerek konuyla ilgili GS fikirlerinden tam anlamıyla faydalanarak teklif edilen yeni Uygulama Antlaşması'nın esaslı bir şekilde tartışılmasının sağlanması talep edildi. 
Toplumlar arası müzakereleri sürdürme sürecini kolaylaştırmak ve en kısa zamanda Uluslararası Kıbrıs Konferansı’nın yeniden düzenlenmesi için kişisel etkisini kullanması istenmiştir.”
Birleşik Kıbrıs - İki toplumlu Barış İnisiyatifi, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’tan, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini isteyen tüm güçlerle birlikte çalışıp iş birliği yapacağı bir gelecek umudu taşındığını, bunun herkesin yararına olacağını, daha da önemlisi tüm bölgeye barış ve istikrar getireceğini belirtti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

Türkiye'ye garantörlüğünü istemiyoruz diye bağıranlar Yunanistan'a garantörlükten doğan haklarını kullan diye yalakalanıyorlar . Siz önce soyunuza sahip çıkın

Hakan
Hakan - 5 yıl Önce

Bak şunlara, saklanmışlar Yunanlıların arkasına , ne kadar aciz görünürler

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474