banner564

Tarihi olaylara tanıklık etti

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş yaşamını yitirdi

Tarihi olaylara tanıklık etti
banner598

 Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş, dün sabah tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan 85 yaşındaki Aydın Denktaş’ın ölüm haberini Hastane Başhekim Baş Yardımcısı Dr. Adil Özyılkan, duyurdu. Özyılkan yaptığı açıklamada, Aydın Denktaş’ın, son bir aydır hastanede tedavi gördüğünü, bir hafta önce çoklu organ yetmezliği ve zatürre nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığını, sabah saat 08.20 sıralarında yaşamını yitirdiğini söyledi.
Denktaş ailesinden yapılan açıklamada ise “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın eşi Merhum eczacı Münür Pınar ile Merhume Sacide hanımın kızı, eczacı Biray Münür Pınar'ın kız kardeşi, annemiz Aydın Denktaş, sabah tedavi olduğu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yaşama gözlerini yummuş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Tüm sevenlerine duyurulur” denildi.
Ölümüyle ailesi başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkını yasa boğan Aydın Denktaş’ın cenazesinin yarın Lefkoşa Selimiye Camide kılınacak öğle namazına müteakip Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi. 
Aydın Denktaş’ın vasiyeti üzerinde Lefkoşa Mezarlığında, oğlu Raif Denktaş’ın yanına gömüleceği açıklandı. 

Akıncı başsağlığı diledi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş'ın vefatından dolayı Serdar Denktaş'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, başsağlığı dileğini, Serdar Denktaş’ı telefonla arayarak iletti.

Çavuşoğlu telefonla aradı
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aydın Denktaş'ın vefatının ardından oğlu, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a taziyelerini iletti. 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın vefatı nedeniyle oğulları ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ı arayarak taziyede bulundu.

Tatar: Üzüntü duyduk
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Aydın Denktaş’ın ölümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. 
Tatar, mesajında şunları kaydetti: “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın değerli eşleri Aydın Denktaş’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Aydın hanımın ebediyete göçü ile tarihimizin önemli bir ismini yitirmiş olduk. Şahsım ve Ulusal Birlik Partisi adına merhumeye Allah’tan rahmet, Denktaş ailesine, yakınlarına ve toplumumuza başsağlığı diliyorum.”

Özcafer: Asla unutulmayacak
Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer de Aydın Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde Kıbrıs Türk kadının ne denli güçlü olduğunun sembolü olduğunu vurguladı.
Özcafer’in mesajı şöyle: 
“Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın değerli eşi, Genel Başkanımız Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş’ın vefatı bizleri derinden üzmüştür. 
Bir liderin yanında tarihe tanıklık eden, güçlü, mücadeleci, bir kadın, bir anne olan Aydın Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde Kıbrıs Türk kadının ne denli güçlü olduğunun sembolüdür. 
Hayatını ‘Kıbrıs Davası’na adayan eşi Rauf R. Denktaş’ın bıraktığı boşluğu doldurmak adına mücadeleler veren, evlatlarına gerektiğinde, anne, gerektiğinde baba olan bu güçlü kadın, acıların en büyüğünü ise üç evladını ve bir torununu kaybederek tatmıştır. 63 yıllık hayat arkadaşını ise, 13 Ocak 2012 tarihinde kaybetmiştir. Hakka yürüyen Aydın Denktaş’ı Kıbrıs Türk Halkı asla unutmayacaktır. Cennet mekânın olsun.”

Atalay: Nur içinde yatsın
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay da mesajında, “Aydın Denktaş’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun. Nur içinde yatsın” dedi.

Özçınar: Tarihi bir değerimizi kaybettik
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi, kıymetli, iyi insan Aydın Denktaş’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Tarihi bir değerimizi daha kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisinde olduğumu belirterek, merhumeye Allah’tan rahmet, Denktaş ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim” ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473