banner564

Tehlikeyi gören yok

Lefkoşa çevre yolunda şiddetli rüzgardan dolayı devrilen yüksek gerilim hattı direkleri bir yıldır, Lefke’de yan yatan elektrik direği ise bir aydır düzeltilmedi

Tehlikeyi gören yok
banner598

Ömer KADİROĞLU
Lefkoşa kuzey çevre yolu civarında şiddetli rüzgardan dolayı devrilen yüksek gerilim hattı direkleri bir yıldır, Lefke ağıllar bölgesinde yan yatan elektrik direği ise bir aydır olduğu gibi bırakıldı. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında yaşanan şiddetli rüzgâr nedeniyle devrilen Lefkoşa kuzey çevre yolu yakınlarındaki yüksek gerilim hattı direkleri henüz kaldırılmadı. Girne-Dikmen arasındaki bölgeleri besleyen yüksek gerilim hattı direklerinin yedek ünite olduğu ve bu nedenle elektrik sorunu yaşanmadığı belirtildi.  Girne-Dikmen arasındaki bölgeyi besleyen iki ana hat üzerinde meydana gelecek olası bir arızada yedek hattın devreye giremeyeceği ve bölgenin karanlığa gömüleceği kaydedildi. 
Yan yattı, öyle kaldı
Lefke ağıllar bölgesinde yaklaşık bir ay önce yan yatan elektrik direği de olduğu gibi bırakıldı. Bölge halkı yan yatan ve her an tamamen devrilme riski bulunan direğin düzeltilmesi için yetkililere çağrı yaptı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Niyazi Hasan
Niyazi Hasan - 13 ay Önce

DON,T FIX THE PROBLEM DUMB KKTC

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473