banner564

Temel sorunların  üzerine gidilecek

Diş tabiplerinin yaşadığı sıkıntıları dinleyen Bakan Pilli, net konuştu:

Temel sorunların  üzerine gidilecek
banner598

Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi ziyaret eden Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Ahmet Öznat, yeni görevinde Pilli’ye başarılar dileyerek, diş tabiplerinin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi.
Bakanların sorunları bilerek bu makama geldiğini kaydeden Öznat, “ancak önemli olan iktidarların süresidir. Hükümetler uzun süre icraatta kaldığı sürece yaptıkları çalışmaların sonucunu görebiliriz” dedi.
Gün boyu sağlık sektöründe hizmet veren hekimlerle görüşmeleri olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Ali Pilli ise hükümetleri döneminde sağlığa çok önem vereceklerini, Bakanlar Kurulu’nda sağlığın ileriye taşınması için neler yapılabileceğinin sürekli tartışıldığını söyledi.
Mesleğe başladığı 1988 yılından bu yana sağlık alanında büyük değişiklikler olduğunu ancak bunların yeterli olmadığını kaydeden Pilli, sağlığın bir bütün olduğunu, adanın her yanına eşit bir şekilde sağlık hizmetlerini götürmeye çalışacaklarını belirtti.
Doktorların görüşlerine verdikleri önemi dile getiren Pilli, sağlıkta en iyiye ulaşmak için doktorların fikirlerini de alacaklarını söyledi.
Bakan Pilli, Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı icraatların temel icraatlar olacağını ifade ederek, “Biz burada olmasak bile gelecek olan arkadaşlar bunu devam ettirmek zorunda kalacak çünkü temel sorunların üzerine gideceğiz” dedi.

Gürkut: İşbirliğine hazırız
Öte yandan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetimi, yeni görevinde başarı dilediği Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye hükümetten ve Sağlık Bakanlığı’ndan beklentilerini aktardı.
Verilen bilgiye göre, Dr. Özlem Gürkut’un başkanlığındaki yönetim kurulu, Bakan Pilli’yi ziyaret ederek, sağlığın ve sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için taleplerini iletti.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu da belirtti.
KTTB, Bakan’a sorun, talep ve önerileri aktardığı bir yazı verdi. Yazıda, çağdaş, hasta odaklı, adil, ulaşılabilir sağlık hizmetinin yerleştirilmesi, koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve uygulanması, insan ve hekim kaynağının verimli kullanılması, ülke kaynaklarının adil paylaşılması, ülkenin her yerinde nitelikli, ulaşılabilir, eşit sağlık hizmeti verilmesi hedefine işaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474