banner564

45 günlük süre var 

Başsavcılığın Özgürgün’le ilgili iddialarını soruşturmak için oluşturulan 7 kişilik Meclis Komitesi’ne UBP’den 3, CTP ve HP’den 2’şer üye katılacak

45 günlük süre var 
banner598

Çiğdem AYDIN 

   Polisin, eski Başbakanlardan, UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün banka hesaplarıyla ilgili olarak hazırladığı 43 dosyanın Başsavcılık tarafından Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi üzerine, iddiaları araştırmak üzere 7 kişilik bir komite oluşturuldu. Komitede UBP’den 3, CTP ve HP’den 2’şer üye yer alacak.
   CTP’den Fazilet Özdenefe ve Salahi Şahiner; HP’den ise Gülşah Sanver Manavoğlu ile Mesut Genç’in isimleri Meclis Başkanlığı’na bildirilirken, UBP’den 3 ismin henüz belirlenmediği öğrenildi. Diyalog’a konuşan Başbakan Ersin Tatar “Hüseyin Özgürgün’e yönelik iddiaların doğru olmadığına ve işin sonunda aklanacağına inanıyorum” dedi. Tatar, komite oluşmasını engelleme yetkisinin olmadığını belirtirken, komite için istenen 3 ismin Meclis başkanlığına verileceğini söyledi.
   İddia edildiği gibi Başsavcılık raporunda veya polisin soruşturmasında herhangi bir ilgisinin olmadığını belirten Başbakan Tatar, komitenin 45 günlük çalışması sonrasında dokunulmazlığın kalkması konusunun gündeme gelmesi halinde bunun genel kurulda oylanacağını kaydetti.
   Diyalog muhabirinin “Özgürgün’e yönelik iddialar sizi nasıl etkiledi?” sorusunu yanıtlayan Tatar “Dediğim gibi ben işin sonunda kendini savunarak aklanacağına inanıyorum” dedi.
 Tatar, komitede yer alacak UBP’li 3 milletvekilinin kim olacağına meclis grubunun karar vereceğini ve ortaya çıkacak isimlerin pazartesine kadar Meclis Başkanlığı’na iletilmesi gerektiğini kaydetti.

Özgürgün tepkili
   Bu arada UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün, yaşanan gelişmeler konusunda Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ı suçladığı ve parti içinde bir hareket başlattığı bildirildi.
   Özgürgün’ün bir yandan partili milletvekilleriyle, diğer yandan örgütlerle temas yürüterek destek talep ettiği iddia edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473