banner564

Toplumun ruh  sağlığı bozuluyor

Vatandaşlar sosyal medya kullanımının amacının dışına çıktığını savundu

Toplumun ruh  sağlığı bozuluyor
banner598

 Melin DOBRAN

Sosyal medya kullanımı, günümüzde gittikçe artıyor. Çeşitli sosyal medya hesapları kullanan vatandaşlar, paylaşımların insanları suça teşvik ettiğini ileri sürdü.
Araştırmalar ise günde ortalama iki saatimizi sosyal medyada geçirdiğimizi gösteriyor. Bu, her dakika yarım milyon Tweet, Snapchat ve Facebook gibi sosyal ağlarda, fotoğraf paylaşılması anlamına geliyor. Sosyal medyanın insan hayatında önemli bir yeri var ama vatandaşlar, sosyal medyanın ruh sağlığını da olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak görüş aldığımız vatandaşlar, sosyal medyanın artık doğru kullanılmadığını dile getirdi. Halk, “Toplum olarak nereye gidiyoruz? Bunlar neden kaynaklanıyor bilmiyoruz” diyerek, tepki gösterdi.

Vatandaş ne dedi..??

Korhan Öztekin: Sosyal medyayı bazen kullanıyorum. Orada yapılan paylaşımları pek kale almıyorum. Orada görülen, duyulan şeyler cinayet, boşanma gibi olaylara sebep olabiliyor. Boşanmalar da arttı zaten. Bunlar yüzünden bazen kişiler tahrik altında kalabiliyor. İnsanlara tavsiyem bunlar gibi paylaşımları kaale almamalarıdır. Son dönemlerde sosyal medyayı doğru kullanmıyoruz.

Halil Poyrazoğlu: Sosyal medya ve cep telefon kullanıyorum. Sadece Whatsapp kullanıyorum. Sosyal medyanın doğru kullanıldığını düşünmüyorum. Saptırılıyor. İş çeşitli yönlere gidiyor. Muhakkak doğru kullanan da vardır ama sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf vb. için cinayet işlenebiliyor. Bunlar da kanayan yara oldu toplumda. Toplum nereye gidiyor, ne yapıyoruz, nereden kaynaklanıyor, bilmiyoruz ama bu çok üzücü. Boşanmalar da arttı. Kıbrıs türkü böyle değildi neden böyle olduk. Nüfus artıyor, okullar, hastaneler, trafik yetersiz kalıyor. Tamamen kontrolden çıktık gibi görünüyor.

Yağmur Akyer: Aktif olarak sosyal medyayı kullanıyorum. En çok Facebook ve Instagram kullanıorum. Sosyal medyada yapılan olumsuz olaylardan tabi ki etkileniyoruz. Kötü olan şeyleri sürekli paylaştıklarında ister istemez daha fazla üzülüyoruz. Paylaşılan bir şey için cinayet işlemek ya da boşanmak etkili olmaz. Sadece sürekli gördüğümüz haberler aklımızda yer ediyor. Son olaydan ister istemez etkilenip sinirleniyor insan. Bence artık bu konuyu abarttık ve sosyal medyayı doğru kullanmıyoruz.

Emete Adısan: Sosyal medyayı kullanıyorum. Hemen hemen her gün biraz bakıyorum. Bazen yayınlanan fotoğraf ve paylaşımların etkisi altında kalıyorum. Mesela internete bir haber verilir ama aslı astarı yoktur. Bundan dolayı Facebook benzeri medya haberlerine ilgim azalıyor. Moralimi çok bozan şeyleri de görüyorum sosyal medyada. Çoğumuz bu hesapları doğru kullanmıyor. Halk tabakası cahilse, gördüğü cinayetten etkilenip cinayet işleyebilir. Bu da tehlikelidir.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473