banner564

Torbacı Şengül

Narkotik operasyonunda tutuklanan üç zanlı polise gönüllü ifade vererek satıcıyı söyledi

Torbacı Şengül
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da aldığı ihbarla harekete geçen Narkotik Şube ekipleri Çanakkale Göleti’ne operasyon düzenleyerek bir araçta yarım gram uyuşturucu madde ile yarı içilmiş uyuşturuculu sigara buldu.
Araçta bulunan Ali Dayıcık’ı gözaltına alan polis, zanlının ifadesi üzerine uyuşturucu maddeyi Şengül Akburç’tan aldığını belirledi.
Narkotik Şube ekipleri, Akburç’un kaldığı adresi tespit ederek operasyon düzenledi.
İkametgâhta Bircan Şahin ile Mesut Şahin isimli zanlıları tespit eden polis, Bircan Şahin’i uyuşturucu ile karışık sigarayı içerken yakaladı.  
Polis baskını üzerine ikametgâhta bulunan Mesut Şahin, cebinde bulunan bir gram ağırlığındaki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi polislere teslim etti. Her iki zanlı da konu uyuşturucu maddeyi Şengül Akburç’tan aldığını itiraf etti. 
Akburç’ta dün sabah saatlerinde polise giderek teslim oldu. Zanlılar Ali Dayıcık, Bircan Şahin, Mesut Şahin ve Şengül Akburç dün tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Mart 2019 tarihinde aldıkları bilgide Çanakkale Göleti’nde bir aracın içerisinde şüpheli şahıslar olduğunun öğrenildiğini ve bölgeye gittiklerini söyledi. 
Bölgede bulunan araç içerisinde zanlılardan Ali Dayıcık ile bir şahsın olduğunu tespit ettiklerini aktaran Özdesoy, yapılan aramada yarım gram uyuşturucu madde ile yarı içilmiş uyuşturuculu sigara ele geçirdiklerini belirtti.
Zanlı Ali Dayıcık’ın uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu ve Şengül Akburç’tan aldığını itiraf ettiğini anlatan Özdesoy, Akburç’un kaldığı ikametgahın belirlendiğini söyledi. Polis, konu adrese gidildiğinde zanlılardan Bircan Şahin’in uyuşturuculu sigara içerken tespit edildiğini, Mesut Şahin’in ise cebinde bulundurduğu bir gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi kendilerine teslim ettiğini belirtti. Özdesoy, Akburç’un da dün itibari ile polise gelerek teslim olduğunu aktardı.

Soruşturma yeni başladı
Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Özdesoy, mahkemeden süre talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak için zanlıların 2’şer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473