banner564

Tüm halk davetli

Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek için Pazar günü Yedidalga’da “Ardalar Ölmesin - 2. Uluslararası Kıte Surf” etkinliği yapılacak

Tüm halk davetli
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun katkılarıyla düzenlenecek “Ardalar Ölmesin - 2. Uluslararası Kıte Surf” etkinliği 4 Eylül Pazar günü Yedidalga’da yapılacak.
Uyuşturucudan genç yaşta hayatını kaybeden Arda Erkan’ı anma ve gençlerin uyuşturucu kullanmasını önlemek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kıte Surf etkinliği, pazar günü saat 09.00’da başlayacak ve gün boyu devam edecek. Etkinlikte Arda Erkan’ın sörf ekipmanı da kullanılacak.
Etkinliğin duyurulması amacıyla dün Başbakanlık’ta basın toplantısı düzenlendi.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün etkinliğe ve gençlere destek verdiğini belirterek, desteği için teşekkür etti.
Karaokçu, Komisyon olarak, uyuşturucu ile mücadelede, toplumsal duyarlılığı ve bilinci yükseltme yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini, “Ardalar Ölmesin - 2. Uluslararası Kıte Surf” etkinliğinin de bu yönde atılan yeni bir adım olduğunu ifade etti.

Büyük bir acı ve şok yaşadık
Arda Erkan’ın geçen yıl kaybedilen gençlerden bir olduğunu belirten Karaokçu, “ Değerli Arda’yı kaybettiğimizde büyük bir acı ve şok yaşadık. Bu noktada büyük bir duyarlılık ve duruş gösteren Arda Erkan’ın ailesi, Arda’nın anısının yaşatılması ve başka Arda’lar ölmesin konusunda bir misyon üstlendi. Çocuğunu uyuşturucudan kaybeden bir anne ve babanın böyle bir sorumluluk alması her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

Erkan: Gençler uyuşturucudan uzak dursun
Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan da, etkinliğin bu yıl ikincisinin düzenleneceğine işaret ederek, “Gençlerin uyuşturucudan uzak durması, deniz sporlarını daha yakından görebilmeleri için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.
Etkinlikle Arda’nın anılacağını, ancak Arda’nın her zaman akıllarında ve kalplerinde yaşayacağını kaydeden Mustafa Erkan, Arda’nın, uyuşturucu ile mücadelede bir sembol haline gelmesi ve gençlere bu konuda bir ışık tutması açısından etkinliğin önemli olduğunu kaydetti. 

Etkinliğe uluslararası katılım
Kites Bananas Kulübü Direktörü ve Arda’nın sörfçü arkadaşlarından Reşat Karagözlü de, uyuşturucu sorununun ülkede kanayan yara haline geldiğini söyledi.
Afrodit Sahil Sitesi’nin Direktörü Cihan Erdoğan ise, site sakinlerinden Arda’nın ölümüne çok üzüldüklerini anlatarak, Arda’yı, onun çok sevdiği sörf ile anmak ve etkinliği uluslararası yapmak istediklerini kaydetti.
Cihan Erdoğan, etkinliğe, İsrail, İngiltere, Türkiye, Avusturya, Güney Kıbrıs Almanya ve İtalya’dan sporcuların katılacağını, katılımcı sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473