banner564

Tüm kesimler katılacak

Çavuşoğlu, süt sektörünün yeniden yapılandırılabilmesi için Haziran ayında çalıştay yapacaklarını söyledi

Tüm kesimler katılacak
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Çavuşoğlu, süt sektörünün yeniden yapılandırılabilmesi için Haziran ayında tüm kesimlerin görüşlerini ortaya koyabileceği geniş katılımlı Süt Çalıştayı yapacaklarını söyledi.
Süt fiyatının belirlenmesi yönünde uygulanan kriterlerin yeniden gözden geçirileceğini kaydeden Çavuşoğlu, meralarla ilgili girişim de yapılacağını belirtti.
Çavuşoğlu, bakanlık olarak üreticilerle el birliğiyle çalışacaklarını, aşılamayacak sorunun olmadığını belirtti.
Süt fiyatının belirlenmesi yönünde uygulanan kriterlerin yeniden gözden geçirileceğini kaydeden Çavuşoğlu, meralarla ilgili girişimin de yapılacağını söyledi.

Güvenlier: Kaba yem sıkıntısı var
Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier de, küçükbaş hayvan üreticilerinin batma noktasında olduğunu, birçok sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, bu sıkıntıları Bakan Çavuşoğlu’yla paylaşmak istediklerini söyledi.
Kuraklıkla karşı karşıya olunan bu dönemde kaba yem sıkıntısı bulunduğunu belirten Güvenlier, bu sorunun aşılması için bakanlıktan destek istediklerini söyledi. 

Kanbay’dan Çavuşoğlu’na ziyaret
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yeni hükümetin göreve başlamasıyla bakanlara yönelik nezaket ziyaretlerini dün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na gerçekleştirdiği ziyaretle sürdürdü.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473