banner564

Tüm yolcular karantina otellerine

Bugünden itibaren KKTC’ye gelen tüm yolcular, PCR sonuçları çıkıncaya kadar karantina otellerine gönderilecek

Tüm yolcular karantina otellerine
banner598

Dışa açılımın ilk gününde gemiyle gelen bir yolcuda pozitif vakaya rastlanması üzerine Sağlık Bakanlığı, son dakika açıklaması yaptı ve bugünden itibaren KKTC’ye gelen tüm yolcuların, PCR sonuçları çıkıncaya kadar karantina otellerine gönderileceklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, saat 01.00 sıralarında yaptığı açıklamada 2 Temmuz 2020 tarihi itibariyle Güney Kıbrıs' tan havayolu üzerinden gelenler dâhil olmak üzere,  deniz yolu ve havayolu ile gelen tüm yolcuların, PCR testlerinin yapılmasının ardından sonuçlar çıkıncaya kadar Sağlık Bakanlığı tarafından karantina otellerinde gözetim altında tutulacaklarını bildirdi.

Test sonucu beklenecek
Bu arada kısıtlı personel ile test yapmaya çalışan Sağlık Bakanlığı’nın bu kararı üzerine, özellikle adaya turist olarak gelenlerin neredeyse bir günü karantina altında geçecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 4 yıl Önce

E siz ne zannetdiydiniz adam size "Ha tamam disari cikmam " dedi diye cikmaycak mi zannetdiydiniz? Bu kadar mi safsiniz? Karantinasiz bu is olmaz diye bagiran bunca saglik uzmanina bir kuak verseydiniz bunu coktan ogrenmis olurdunuz. Amatorlugun , beceriksizligin hatsafhasindayiz artik.

Bu arada , fotografta da goruldugu gibi sosyal mesafe kurallarina uygun bir sekilde guvenli bir acilim baslatmis bulunyuoruz. Hepimize hayirli olsun. Eghonomi simdi kalkacak ucacak.

Ali Yüksel
Ali Yüksel - 4 yıl Önce

Karantina ücreti olacakmi?????buna kesin bir cevap alabilirsem mutlu olurum

Osman
Osman @Ali Yüksel - 4 yıl Önce

Hic acele etme yarina kalmaz yine kurallar degisir. Bizimkiler hep boyle, once kafalari boka batacak da sonra anlasinlar sorunun ne oldugunu.

MERAY DOĞAN
MERAY DOĞAN - 4 yıl Önce

Karantina tam olarak kaç gün ??

Osman
Osman @MERAY DOĞAN - 4 yıl Önce

Karantina KKTC ye varinca yapilacak PCR testinin sonucu cikincaya kadar. Normalde su anda kullandiklari testler 4 saatte sonuc verebiliyor demislerdi ancak onu da dogru durust hesaplayamadiklari icin laboratuvarlarin kapasitesi dolunca test sonuclari da uzayabiliyor. Kisaca "su anda" bir - iki gun surebilceginden bahsediyorlar ama yarin ucaklari cogalirsa ne olur kim bilir.

Bir de Tabipler Birligi bunlari mahkemeye verdi , "Halkin sagligini tehlikeye atiyorsunuz boyle uygulama olmaz , bu ulke salgina hazir degil bu sartlarda acilim olmamali " diyerek. Bu mahkene de yarin basliyor , yani eger olur da mahkeme "KARANTINA SART" derse bir bakarsin yarin kurallar yine de degisebilir, TC den gelen herkesten 14 fun karantina bile istenebilir. (Hani bilidigmden soylemiyorum , bu memlekette BU BILE MUMKUN yani :) ).

Kisacasi , her zaman oldugu gibi hersey garambolde gider , neyin ne olacagi belli degil ne bir duzen ne bir disiplin , ne organizasyon var.

Yani "HERSEY MUMKUN". Bu da KKTC nin moto su olmasi lazim artik bence.

Mehmet Hasan
Mehmet Hasan - 4 yıl Önce

Kesinlikle Türkiye’den yolcu alınmasın
Avrupa bile Türkiye’ye kapılarını açmadı
Çünkü verilere kesinlikle inanmıyorlar

Cigcidkoem
Cigcidkoem - 4 yıl Önce

Sosyal mesafe?????????mesafenin m si yok fotografta.......

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473