banner564

‘Tünelde ışık yok’

Ankara ziyareti hakkında bilgi veren Başbakan Erhürman, ekonomik durumla ilgili umutlu konuşmadı:

‘Tünelde ışık yok’
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’nin, her zaman olduğu gibi bu ekonomik darboğazdan geçerken de KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olduğu konusunda çok açık bir mesaj verdiğini söyledi. “Ekonomik ve mali açıdan ortaya çıkan sıkıntıları TC’de en üst düzeyde görüştük” diyen Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la teknik ayrıntılar üzerine çalıştıklarını dile getirdi.

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye’den sıcak para gelmesi konusunda kesinleşen bir durum olup olmadığı sorusu üzerine, şu an yaşanan meselenin sıcak para konusunun çok ötesinde olduğuna işaret etti. 
Türkiye’den sıcak para gelmesi konusunda umutlu konuşmayan Erhürman, “TC’deki görüşmelerimiz de gösteriyor ki içinden geçtiğimiz tünelde ışık henüz görünmüş değil” dedi.

Ankara temaslarını değerlendirdi
Ankara’daki temaslarını tamamlayarak KKTC’ye dönen Başbakan Erhürman, Ercan Havaalanı'nda temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Türkiye’deki seçimlerin ardından Ankara’ya ilk ziyaretleri olduğunu kaydeden Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiklerini, görüşmede KKTC tarafından Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğunu dile getirdi.
Uzun ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Erhürman, TL’nin değer kaybından kaynaklı ekonomik ve mali sorunları paylaştıklarını söyledi.
Bu konunun TC ile paylaşılmak durumunda olduğunu çünkü KKTC ve TC’nin TL kullanan iki devlet olduğunu anlatan Erhürman, “TL’nin döviz karşısındaki değer kaybı doğal olarak TC’yi de bizi de olumsuz etkiliyor” dedi. 
“Ankara’da ihtiyaçlarımızı ve bu darboğazdan halkımızı geçirebilmek için nelerin olması gerektiğini paylaştık” diyen Erhürman, Erhürman “Fuat Oktay’la benim bu çalışmayı birebir günlük temas halinde sürdürme noktasında kararlılığı ortaya koyduk” dedi. 

Türkiye yanımızda
Türkiye Cumhuriyeti’nin, her zaman olduğu gibi bu ekonomik darboğazdan geçerken de KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olduğu konusunda çok açık bir mesaj verdiğini anlatan Erhürman, “Önümüzdeki bir hafta içerisinde bu görüşmenin sonuçlarıyla ilgili bir şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.
Erhürman, bugünden itibaren Oktay’la birebir temas halinde, teknik eksiklikleri giderme çalışmalarına başlayacakları bilgisini verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474