banner564

Turizme herkes katkı koymalı

Escape Yavuz Çıkarma Plajı'nda gerçekleşen kokteyle katılan Vakkas Altınbaş, ülkenin en lüks otelini hayata geçireceklerini söyledi

Turizme herkes  katkı koymalı
banner598
Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği "Turizm sezonu açılış kokteyli" Girne'de Escape Yavuz Çıkarma Plajı'nda yer aldı. Kokteyle, Meclis Başkanı Sibel Siber, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, milletvekilleri, sektör temsilcileri ve konuklar katıldı.
Kokteylde açılış konuşmasını ev sahibi olarak Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş yaptı. Altınbaş, bu anlamlı açılış etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek, Altınbaş ailesi olarak turizme de el attıklarını ve ileriki zamanlarsa ülkenin en lüks otelini hayata geçireceklerini söyledi.
Herkesi ve sektörü turizme sahip çıkmaya çağıran Altınbaş, ülke turizmine katkı koyan herkesi kutladı.

Sucuoğlu: Turizm lokomotif sektör
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Kıbrıs'ta turizm için çok çalıştıklarını, çünkü ülkenin hava deniz ve doğal güzelliklerin bunu gerektirdiğini belirterek, ülkenin ekonomik anlamda gelişme şansının turizm ve üniversiteler olduğunu kaydetti.
Sucuoğlu, turizm için herkesin çalışması gerektiğine işaret ederek, ülkede turizmin lokomotif sektör olduğunu ama ayrılan bütçenin yetersiz kaldığını söyledi. 
2015 yılında gelirin 746,7 milyon dolar olduğunu kaydeden Sucuoğlu, bu yıl ülke bütçesinin 1 milyar 440 bin dolar olduğuna işaret etti. Sucuoğlu, turizmin hem ülkenin ekonomik kalkınmasına, hem de istihdamda önemli yer tuttuğunu belirtti.
Sucuoğlu, hedefin ülkede 12 ay turizm olduğunu da kaydetti ve bu yılın geçen yıldan daha iyi olacağına inanç belirtti.

Siber: İnsan eliyle çevre kirletiliyor
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, ülkenin turizm açısından çok avantajlı olduğunu ancak insan eliyle çevrenin kirletildiğini ve bu güzelliğin korunması gerektiğine vurgu yaparak, gelecek nesillere bırakmanın görevleri olduğunu kaydetti.
Çevrenin korunarak, yatırımların yapılmasının turist sayısını da artıracağına inanç belirten Siber, turistin de ülkenin tarihi, kültürü, geçmişi ve sanatı hakkında bilgi alabileceği müzelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474