banner564

Türk Dünyası Eğitim  Forumu gerçekleştirildi

Türk Dünyası Eğitim  Forumu gerçekleştirildi
banner598

 Raif UZKAN

Azerbaycan – Kıbrıs Dostluk Cemiyeti ile Türk Birliği Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Türk Dünyası Eğitim Forumu”, dün, Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Türk dünyasından konuklar, eğitimciler, akademisyenler katıldı.
Etkinlikte ilk olarak konukların konuşmalarına yer verildi, ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ilk ders niteliğindeki konuşmasını gerçekleştirdi.
Etkinlikte ilk sözü alan KKTC Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Güven Arıklı yaptığı konuşmada, KKTC ve Türk dünyasını yükseltme emelinin herkesin ortak hedefi olduğunu ifade etti.
Konuk konuşmacılar, Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı İsmail Ensarlı, Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu da yaptıkları konuşmalarda; ortak kültür, tarih bağları ve geçmişine sahip Türk dünyasının birliğinin gerekliliğine işaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473