banner564

Türkiye ile sorun yaşanmayacak

Erhürman, hükümetin Türkiye ile sorun yaşayacağını düşünenlere açık mesaj verdi:

Türkiye ile sorun yaşanmayacak
banner598
 Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiklerini ve protokol görüşmelerinin başladığını söyleyen Başbakan Tufan Erhürman “Bu hükümetin Türkiye ile sorun yaşayacağını zannedenler boşuna uğraşmasın. Bizim böyle bir sorunumuz olmaz” dedi.
   Dörtlü koalisyonun uyum içinde çalışacağını ve yolsuzluk dosyalarının üzerine gidileceğini belirten Erhürman, KKTC Ekonomisinin güçlü olmasının Türkiye ile iyi ilişkiler kurulması temeline dayandığını söyledi. Erhürman, güvenoyu almalarının ardından ilk ziyaretini Ankara’ya gerçekleştireceğini açıkladı.
   Koalisyon kurarken belirledikleri ilkelerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Erhürman, ülkedeki istikrarın bu dörtlü koalisyonla başladığını söyledi. Başbakan Erhürman, ülkeyi halkla birlikte yöneteceklerini bundan dolayı hükümetin beşli koalisyon olduğunu vurguladı.
Başbakan Tufan Erhürman dün akşam BRT’de katıldığı özel yayında 4’lü koalisyonu ve Hükümet programını değerlendirdi.
  Canlı yayında soruları yanıtlayan Erhürman, koalisyon hükümetlerinin zorlu olmasına rağmen ilkelerin netleşmesi halinde koalisyonların icraat hükümetine dönüşebildiğini anlattı.
Hükümetin her şeyden bir bütün olarak sorumlu olacağını belirten Erhürman, “Bu hükümet eskiden olduğu gibi feodal beylik yapısında değil yürütmenin tek nokta olduğu bir bütün halinde çalışacak” ifadelerini kullandı.
   Türkiye ile ilişkiler konusuna da değininen Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler kurmanın her hükümetin görevi olduğunu, bu ilişkileri iyi yürütemeyen partilerin başarılı olamayacağını kaydetti. 
   Şu ana kadar Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Erhürman, güvenoyu almalarının    ardından ilk ziyareti Türkiye’ye gerçekleştireceğini açıkladı.
   KKTC Ekonomisinin güçlü olmasının Türkiye ile iyi ilişkiler kurulması temeline dayandığını kaydeden Erhürman, Türkiye ile tarihsel kültürel bağ içerisinde olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin aynı güçle ileriye taşınacağını kaydetti.
   Protokol konusunda da çalışmaların başladığını dile getiren Erhürman, Türkiye ile ilişkilerde sorun çıkmayacağına vurgu yaparak, “Bu hükümetin Türkiye ile sorun yaşayacağını zannedenler, boşuna uğraşmasın. Bizim böyle bir sorunumuz olmaz” dedi.

Öncelik bütçenin olacak
   2018 yılı bütçesi ile ilgili soruya karşılık ise Başbakan, Hükümetin güvenoyu almasının ardından   bütçenin meclisin gündemine geleceğini ve  hızlı bir şekilde geçeceğini anlattı..
 Hükümet olarak yapamayacakları işleri ve tutamayacakları sözleri vermekten kaçındıklarını ifade eden Erhürman, ülke yönetimini halkla birlikte gerçekleştireceklerini vurguladı.
  Koalisyon çalışmaları döneminde yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erhürman 4 siyasi partinin verdiği mesajların önemine dikkat çekti ve ülkede çok kültürlülüğü kucaklamanın önemli olduğunu  ayrıştırmanın doğru olmadığını kaydetti.
   Erhürman, “Hükümet sıkıntıları aşarak, ırkçılığın önüne geçerek, kozmopolit yapıyı  koruyarak ileriye gitmeyi başarmalıdır” diyerek, bunun başarılabilmesi halinde ülkedeki yaşamın daha güzel olacağını söyledi.
   Başbakan Erhürman, müşavir konusunun Hükümetin öncelikleri arasında bulunduğunu belirterek, ilgili yasanın tadil edilip yeni müşavir yaratılmasının önüne geçileceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474