banner564

Akıncı: Yeteneği takdire şayan

Yeni hükümette Ekonomi ve Enerji Bakanı olan Özdil Nami , üç yıla yakın bir süre yürüttüğü müzakerecilik görevini iade etti

Akıncı: Yeteneği  takdire şayan
banner598
İbrahim DİRAN
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, üç yıla yakın bir süre yürüttüğü müzakerecilik görevini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya iade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, görevi iade amacıyla kendisini ziyaret eden Nami’yi kabulde yaptığı konuşmada, 3 yıla yakın bir süre birlikte çalıştıkları Özdil Nami ile çok yoğun ve kritik dönemeçlerden birlikte geçtiklerini kaydetti. Akıncı, “Nami’nin müzakerecilik yeteneği ve çalışma kapasitesi gerçekten takdire şayan oldu” dedi.
Müzakerelerde Kıbrıslı Türklerin daha iyi bir noktaya taşınmasında Nami’nin önemli katkıları olduğunu ifade eden Akıncı, müzakerelerin, Nami, müzakere heyeti, Türkiye ve siyasi partilerle istişareler sayesinde 5’li konferansa kadar taşındığını ifade etti. 
Akıncı, Nami’nin müzakerecilik görevini ek bir ücret alarak yapmadığını, müzakerecilik görevini milletvekili maaşıyla yürüttüğüne işaret etti.

“Yeni bir müzakereci atamayı düşünmüyorum”
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelere ancak Kıbrıs Rum tarafında bir zihniyet değişimi olması halinde yeniden başlanabileceğini söyledi ve bugünkü şartlarda yeni bir müzakereci atamayı düşünmediğini bildirdi.
Bugünkü durumda, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum müzakerecilerin günlerce müzakere etmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını kaydeden Akıncı, “Bundan sonraki süreçte sonuç odaklı, zaman tahditli ve ucu açık bir sürecin olmayacağı bir dönem istiyoruz” dedi.  
Kıbrıs Rum kesiminde bir zihniyet dönüşümü sağlanır, Kıbrıslı Türklerin siyasal eşitliği içselleştirilebilir, Kıbrıs Rum toplumuna bu anlatılabilir ve stratejik bir anlaşma ortaya çıkarılabilirse ancak o zaman müzakerelerin söz konusu olabileceğini belirten Akıncı, o zaman Nami dahil herkesin seferber olması gerekeceğini söyledi.

Nami: Destek vermeye hazırım
Özdil Nami de konuşmasında, yeni hükümette Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görevlendirilmesinden dolayı müzakerecilik görevini iade etmek durumunda olduğunu belirtti.
Kıbrıs konusunda tarihi günleri başarıyla geride bıraktıkları Cumhurbaşkanı Akıncı’nın engin tecrübelerinden çok şey öğrendiğini kaydeden Nami, “Her şey için sizden içtenlikle teşekkür ederim, benim için unutulmaz bir dönem oldu” dedi.
Nami, müzakerelerde Cumhurbaşkanlığı’nın tüm çalışmalarına destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Akıncı’dan Anastasiadis’e mesaj var
Güney Kıbrıs’ta önceki gün yapılan seçimleri kazanan Nikos Anastasiadis ile rakibi Malas’ı tebrik de eden  Akıncı, “Ümit ederim Anastasiadis ikinci döneminde daha yapıcı ve daha gerçekçi olur. Tüm bu süreci birlikte yaşadık.  Bir anlayış farklılaşmasına ihtiyaç var” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Rum toplumu liderliğine seçilen Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs’ın kalıcı barış ve huzuru için daha gerçekçi ve yapıcı bir politika izlemesi dileğinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen seçimlerde yeniden başkan seçilen Anastasiadis’i tebrik etti. Akıncı, ikinci tura kalma başarısını gösteren AKEL’in desteklediği bağımsız aday Stavros Malas’ı da gösterdiği performans nedeniyle kutladı.
Akıncı, “Sayın Anastasiadis’in bu ikinci döneminde Kıbrıs’ın kalıcı barış ve huzuru için daha gerçekçi ve yapıcı bir politika izlemesini diliyorum” ifadesini kullandı.

Akıncı, Özipek’i kutladı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, “O Ses Türkiye” isimli yarışma programında birinci gelen Lütfiye Özipek’i telefonla arayarak kutladı. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, tüm toplumun bu başarıdan gurur duyduğunu ve Cumhurbaşkanı olarak bu duygulara tercüman olduğunu vurgulayan Akıncı, Özipek’in başarılarının devamını diledi. 
Adaya bu akşam döneceği kaydedilen Özipek’i Cumhurbaşkanı Akıncı yarın saat 12.00’de kabul edecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473