banner564

Hedef sıfır can kaybı

Bakan Çeler, “İş hayatında yasaların ağırlığını herkes üzerinde hissedecek” dedi

Hedef sıfır can kaybı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, yasaların ağırlığını herkesin üzerinde hissedeceği bir dönemin başladığını kaydederek, “Vizyonumuz iş hayatında sıfır can kaybı” şeklinde konuştu. 
Bakan Çeler, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği’ni ziyaret etti.
Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Bu ziyaretin Bakan Çeler’in sorunları çözme niyetini ortaya koyduğunu kaydeden Amca, iş birliği halinde çalışmanın önemini vurguladı.
Konuşmasına ziyaretten hemen önce Lapta’da yaşanan iş kazasına değinerek başlayan Çeler, “İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir” dedi.
Bakan Çeler, yaralanan işçinin çalışma izni olmadığı bilgisi aldığını dile getirerek, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını kaydetti. 
Ekmek parası için çalışan insanların bu şartlarda hayatlarını kaybetmesi ya da yaralanmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Çeler, “Bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
Yasaların ağırlığını herkesin üzerinde hissedeceği bir dönemin başladığını kaydeden Çeler, üzerlerine düşen her görevi yapacaklarını anlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda her türlü adımın atılacağını, gelen ihbarlara cevap verileceğini kaydederek, iş hayatında sıfır can kaybı vizyonuyla hareket edeceklerini anlattı. 
Çeler, bu bağlamda eksik yasaların Meclis’e sunulacağını da sözlerine ekledi.

Müteahhitleri ziyaret etti
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler dün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yetkilileri ile görüştü.
İnşaat sektörünün  ekonomiye kattığı değerin tartışılmaz olduğunu belirten Çeler,  sabah saatlerinde Lapta’da yaşanan iş kazası sonrası Bakanlık denetim personelinin  polisle birlikte inşaat alanına gittiğini söyledi.
Çeler, "Gelen ilk bilgilere göre yaralanan işçinin çalışma izni yok,  taşeron firmanın   Taşeronlar Birliği üyeliği yok.  Kazanın yaşandığı inşaattan gelen görüntüler de yeterli iş güvenliği önleminin  alınmadığını gösteriyor. Ayrıntılı tahkikat raporu  yarına kadar elimize ulaşacak" dedi.

Herkes elini taşın altına koymalı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, bugün saat 13.00’te Bakanlıkta İnşaat Taşeronları Birliği,  Mimar Mühendis Odaları Birliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, Belediyeler Birliği  ve Müteahhitler Birliği  başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili paydaş örgütlerin  katılımıyla   Acil Kriz Masası oluşturulacağını  söyleyerek, “herkesin elini taşın altına  koyacağını”  belirtti.

Gürcafer: Günah keçisi olduk
Müteahhitler  Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, hiç bir şeyin insan hayatından  daha önemli olamayacağını, ülkedeki sistemsizliğin doğurduğu kötü sonuçlarda  hep kendilerinin günah keçisi olduğunu dile getirdi. 
Gürcafer, "Bu sorunu  çözmek  için palyatif önlemler almak yetmez, sistemin kurulması gerekiyor. Biz bu konuda projeler ürettik  ama popülizmin kurbanı olduk. Bu projelerin hayata geçmesi için birlikte çalışmayı umuyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474