banner564

“TV’den öğrendim”

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Barbaros Şansal’ın ihraç kararının Bakanlar Kurulu’nda alınmadığını belirtti

“TV’den öğrendim”
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.30’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Genel Kurul’un dünkü gündeminde, Genel Kurul’a sunuşlar, güncel konuşmalar ile yazılı ve sözlü sorular yer aldı.
Genel Kurul’da ilk olarak Ercan Havaalanının İşletme Haklarının Devredilmesi ile ilgili Şartname Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi Başkanlığının, Komiteye yeni ek sürenin verilmesine ilişkin Tezkeresi ele alındı.

Denktaş: Haberim yoktu
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Modacı Barbaros Şansal’ın ihraç kararını Bakanlar Kurulunun almadığını, olayı kendisinin de televizyondan öğrendiğini ve konuyla ilgili bilgi istediği zaman uyuşturucu meselesi yüzünden olduğu bilgisi aldığını söyledi.
Sınır dışı olayıyla ilgili kendisinin bugün Bakanlar Kurulundan bilgi isteyeceğini dile getiren Denktaş, herhangi birinin, herhangi bir nedenle böyle bir saldırıya maruz kalmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

Derya: Bazıları “tetikçi” pozisyonunda
Bunun üzerine yerinden söz alan CTP Milletvekili Doğuş Derya, sınır dışı edilme olayında bazı gazeteci ve siyasi parti mensuplarının “tetikçi” pozisyonunda olduğunu söyleyerek, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in Meclis’e gelip bu konuya cevap vermesi gerektiğini kaydetti. 
“Bertan Zaroğlu’nun Barbaros Şansal linç edildiği için tebrik kabul ettiğini” söyleyen Derya, bu konuda herhangi bir yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağını sordu. Denktaş, konuyu araştıracağını söyledi. 

Çeler: Bunun yaşanacağını bilmiyor muydunuz?
Daha sonra TDP grubu adına Zeki Çeler de 62. madde tahtında “Sınır dışı edilme olayı ve linç kampanyası hakkında” konuşma yapmak üzere söz aldı. Sınır dışı edilen Barbaros Şansal’ın apronda uğradığı muameleyi herhangi birinin uygun bulmasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen Çeler, “Bunun yaşanacağı bilinmiyor muydu” diye sordu.
Çeler sınır dışı nedeninin halka açıklanması ve linç kültürüne karşı gereken adımların atılması gerektiğini kaydetti. Çeler “Aprondaki videoyu izledikten sonra hükümetin içi sızladı mı sızlamadı mı? Aynı muamele kendi vatandaşınıza olsa içiniz sızlar mıydı sızlamaz mıydı” diye sordu. 

Töre: Faşist bir saldırı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda daha sonra güncel konuşmalara geçildi. Burada ilk olarak UBP Milletvekili Zorlu Töre “Bölgemiz ve Kıbrıs sorununda yaşanan sorunlar” başlıklı konuşma yaptı. Kıbrıs konusuna değinen Töre “Kendi devletimize kendi egemenliğimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Bilişim suçlarıyla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Töre, Başbakanlık önündeki eylemde binanın kapsının kırılmasını “faşist bir saldırı” olarak değerlendirdi. Töre, bu gibi saldırılara karşı devletin korunması gerektiğini dile getirdi. Terör örgütlerine sosyal medyadan desteklerin olduğunu; elçilik önünde “Katil Erdoğan”, “Biji Kürdistan” sloganları atıldığını söyleyen Töre, bu olayları sadece not etmenin yeterli olmadığını söyledi. Töre bu eylemleri yapanların Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini söyledi. Barbaros Şansal’a verilen desteğin Türkiye’deki terör saldırılarına karşı Türkiye’ye gösterilmediğini savunan Töre, “Bokunda boğul Türkiye diyen bir kişi elini kolunu sallayarak KKTC’de dolaşamamalı” dedi.

Hamzaoğulları: Mehmetçik Ortaokulu liseye çevrilmeli
Ardından “Öğretmenlerin görevlendirilmesi” başlığıyla ilgili söz alan CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, İçişleri Bakanı’nı daha önce kürsüden sorulan sorulara yanıt vermek üzere salona gelmeye çağırdı. Öğretmenlerin yer değiştirmeleri tüzüğü ile yıllık geçici görevlendirme yapmasının, ilgili yasayla çeliştiğini dile getiren Hamzaoğulları, konuyla ilgili Hukuk Dairesi’nin görüşünün alınması için Meclis Başkanlığı’na yazı verdi. Karpaz’daki okul sorunlarının çözülmesini, Mehmetçik ortaokulunun şubat tatilinden sonra liseye çevrilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Berova: Görevlendirmeler yapıldı
Bunun üzerine söz alan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, orta eğitimde nakillerle ilgili birtakım görevlendirmeler yapıldığını söyledi. İlköğretimden farklı olarak ortaöğrenimde branş öğretmeni istihdamı gerekliliği nedeniyle bir nakil zinciri kurulduğunu dile getiren Berova, Dipkarpaz ve Lefke’nin ilk görev yeri olarak belirlendiğini anlattı. Berova, adil ve düzenli bir sistem için çalışıldığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474