banner564

UBP’de gergin bekleyiş

Sosyal medyada ‘bakan isimleri’ yayınlanmasına tepki gösteren Başbakan Sucuoğlu listesini bugün açıklayacak

UBP’de gergin bekleyiş
banner598


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, bugün UBP-DP-YDP hükümetinde yer alacak kabineyi sunacak. Başta UBP olmak üzere koalisyonu oluşturan DP ve YDP’de gergin bekleyiş sürerken, sosyal medyada yeni kabineyle ilgili yayınlanan tahmini isimler Sucuoğlu’nun tepkisine neden oldu. 
Sucuoğlu, kabine listelerini sosyal medyadan şaşkınlık içerisinde takip ettiğini belirterek, kabine üzerinde çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüğünü ifade etti.
Sucuoğlu, UBP-DP-YDP hükümeti ve olası kabine hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
UBP’nin Genel Başkanı olarak, yeni bir hükümette Başbakanlık görevi üstlenmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Sucuoğlu, hükümet kurma görevini alır almaz yoğun bir dokuz gün yaşadıklarını ve siyasi partilerin tümüyle samimiyetle, ülke çıkarlarını ve halkın acil sorunlarına çözüm yollarını ele alarak görüşmelerinin sonucunda yeni bir hükümet modeli olarak UBP-DP-YDP formülünde mutabık kaldıklarını kaydetti.
Ortaya çıkan sonucu UBP Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’nde ele aldıklarını ve destek aldıklarını belirten Sucuoğlu, “UBP olarak 23 Ocak seçimlerine tek başına iktidar hedefiyle girdik. Halkımızdan bu yönde oy talep ettik.  Tek başına iktidar hedefi, UBP’nin başarı hanesine yazılacak yeni bir tarihi zaferden çok, ülkenin süregelen sorunlarına neşter vurmak içindi. Halkın takdiri ortada. Yine en büyük sorumluluğu UBP’ye vermiştir. Halkın takdirini, ortaya çıkan sonucu artık tartışmanın faydası yok. Halkın kararını sorgulamak kimsenin haddi değil” ifadelerini kullandı.

“Uyum içinde bir hükümet istiyoruz”
UBP-DP-YDP hükümetinin önceki hükümetten farklı olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, “Başlı başına dağılım, aritmetik olarak çok farklıdır. Ama asıl şunu belirtmek isterim ki, ortaklarımız, değerli genel başkanlarımızın da ülkenin sorunlarına pragmatik çözümlerle yaklaşım motivasyonu en az bizim kadar vardır. Koordine içinde, hep birlikte çalışarak, KKTC'yi içinden geçmekte olduğu bu kritik süreçten başarı ile çıkaracağız” diyerek, uzun süreli, planlı programlı, uyum içinde bir hükümet istediklerinin altını çizdi.

Bakanlar Kurulu bugün Tatar’a sunulacak
Öte yandan, Faiz Sucuoğlu, önceki gün yapılan Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nu Cumhurbaşkanı’na bu sabah sunacaklarını ve aynı gün Meclis’te isimlerin sunumunun yapılacağını söylemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473