banner564

UBP’de Gönyeli krizi

Yerel seçimlerin ardından iktidar partisi CTP’de başlayan iç hesaplaşmalar ana muhalefet partisine de sıçradı

UBP’de Gönyeli krizi
banner598
Çiğdem AYDIN
   Yerel seçimlerden sonra, iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde (CTP) başlayan iç hesaplaşmalar, şimdi de ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nde UBP başladı. Özellikle Gönyeli örgütünde karşılıklı suçlamaların yoğunlaştığı ve genel merkeze bu konuda ‘disiplin kurulunu çalıştır” mesajlarının gönderildiği bildirildi.
   Gönyeli Belediye Başkanlığına aday olan Olgun Amcaoğlu, seçim süresi içerisinde UBP Kurultay delegesi olan ve bir dönemde Belediye Başkanlığı yapan Osman Tabak’ın kendisine oy vermediğini, CTP-BG adayı için çalıştığını ve aleyhte propaganda yaptığını iddia etti. 
   Diyalog Gazetesine konuşan Olgun Amcaoğlu “bu işin peşini bırakmam” diyerek, şunları söyledi:     
“Kendi partisine karşı çalışanlara karşı mücadelemi sürdüreceğim. Ben bu şikayet dilekçesini partimin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e , Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz  Sucuoğlu’na , Gönyeli  İlçe Başkanı Mehmet Amca’ya ilettim. Hüseyin Amca’nın belirttiğine göre; Osman Tabak bizzat kendisine ‘ben Amcaoğluna oy vermem’ dedi.
    Konuyu geçtiğimiz Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da bizzat Saray’da ilettim. Bana ne kendisinin konuyla ilgili bilgisi olduğunu fakat yapacak birşey olmadığını söyledi. Ben UBP’nin Gönyeli Belediye Başkan adayı olarak partimin yetkili organlarını konuyla ilgili göreve davet ederim. Eğer bu isimlerden birisi çıkar da bana bu şikayet dilekçesi ulaşmadı, benim haberim yoktu derse açıkça söylüyorum yalan söylüyorlar. İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu bizzat benimle konuşmuştur, konuyla ilgili bilgisi vardır, ayrıca parti Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün’ün de bilgisi vardır. Fakat hiçbir şey yapılmamış partinin disiplin kurulu konuyla ilgili hareket ettirilmemiştir.
    Osman Tabak İrsen Küçük’ü beğenmedim, alyhinde çalışacağım, Olgun Amcaoğlunu da beğenmedim aleyhinde çalışacağım diye açık açık söylüyorsa ve bir siyasi parti yetkilileri buna bakıyorsa, siyasi parti olup olmadığımızı tartışmamız gerek. Bu işin peşini bırakmam yanıt alana kadar resmi yazılarımı yazmaya devam edeceğim.” 

Fazi Sucuoğlu:Bilgim yok
   Öte yandan görüşüne başvurduğumuz UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ise Amcaoğlu’nun şikayetlerinden haberdar olmadığını, ilgili yazıyı daha dün internetten gördüğünü ve yazıya Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün cevap vermesi gerektiğini ifade etti. Faiz Sucuoğlu şu ifadeleri kullandı: 
   “Bize henüz bir bilgi gelmedi.Yazıyı internetten okudum. Bana göre Özgürgün’e yazılmış bir yazıdır,  ben görmedim bilgim de yoktur. Hassas bir konudur bu nedenle yorum yapmak istemem. Partimiz toplansın Sn.Başkanla bu gece görüşelim, ona göre gerek olursa açıklama yaparız.” 

UBP Gönyeli Örgüt Başkan Mehmet Amca 
   Ulusal Birlik Partisi Gönyeli Örgüt Başkanı Mehmet Amca ise “Osman Tabak bana Olgun Amcaoğluna oy vermeyeceğini söyledi ama yapacak birşey yok, herkesin kendi hür iradesi vardır” dedi. Amca Diyalog Gazetesine yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Bana hiçbir dilekçe ulaşmadı.Olgun Amcaoğlu’nun aleyhine çalışmayacağım demedi ama bana Olgun Amcaoğluna oy vermeyeceğim dedi. Herkesin kendi hür iradesi vardır . Tabi bu ne kadar etiktir değildir bilmem. Onu parti yetkili organları değerlendirecek ama bu olay seçmenimizi üzmüştür. Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır. Olgun Amcaoğlu’nu sevmeyebilir gayet doğaldır, ama ben konuyu alaştıracağım ve partimin yetkili organlarından da toplantı talep  ettim. Konuyla ilgili Faiz Sucuoğluna bilgi verdim haberi vardır.”

Tabak: Açıklama isterlerse yaparım 
   UBP Gönyeli Belediye Başkan adayı Olgun Amcaoğlu’nun iddialarının odağındaki isim UBP kurultay delegesi Osman Tabak ise “ben UBP’liyim parti yetkili organları benden bu konuyla ilgili izahat isterse veririm.Yoksa onun dışında internetten yapılan açıklamalara cevap verecek değilim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474