banner564

UBP’liler reddetti

Manavoğlu, Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ‘Keyfi Dağıtma’ kalemindeki paranın doğal afetten zarar gören vatandaşlara verilmesini önerdi

UBP’liler reddetti
banner598

KKTC 2021 bütçesi dün Meclis’te komitede görüşülmeye başlandı. Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Komite Başkanı Sunat Atun ve Başkan Vekili Fikri Toros’un açılış konuşmaları sonrasında Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu söz aldı. Manavoğlu, önümüzdeki görüşmelerde bazı kurumların ve bakanlıkların bütçesi altında hane halkına yardım ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara transferler başlığı altında ki "keyfi dağıtma" kalemlerinin, mevcut iklim değişiklikleri yüzünden ülkemizin yaşadığı sel, doğal afet ve felaketlerden zarar gören hane halkına yardım amacıyla kullanılması için; "Acil Afet Fonu" adı altında İçişleri Bakanlığı bütçesinin altında yeni bir kalem açılması ve oraya aktarılması konusunda Halkın Partisi grubu adına öneri vereceklerini söyledi. Sonrasında da yine dün gündemde olan Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki bahse konu iki “keyfi dağıtma” kalemlerindeki 1 milyon 300 bin TL’nin doğal afetten zarar gören vatandaşlarımıza merhem olarak kullanılması için acil afet fonuna aktarılması önerisini yaptı.
HP Milletvekili Manavoğlu’nun yaptığı öneri, oylamada komitedeki UBP vekilleri tarafından reddedildi ve kabul edilmedi. Gelecek hafta görüşülecek Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı bütçelerinde de Halkın Partisi aynı önerilerini komiteye sunmaya devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473