banner564

3 kişi tutuklandı

Şüphe üzerine arama yapan polis uyuşturucu madde buldu

3 kişi tutuklandı
banner598

Salih Kahraman, Hüseyin Karadeniz ve İsmail Okur isimli zanlılar, Lefkoşa’da meydana gelen uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçları ile ilgili olarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz, huzurda bulunan zanlı Salih Kahraman’ın 8 Ocak 2021 tarihinde, mahkeme emri ile Gönyeli - Lefkoşa’da bulunan ikametgahında polis tarafından yapılan aramada toplam 7.5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile bir adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi bulunarak emare alındığını söyledi. 
Polis operasyon sırasında zanlı Salih Kahraman’ın ikametgâhı altında zanlı Hüseyin Karadeniz’in yolcu olarak bulunduğu, zanlı İsmail Okur’un kullandığı, KR 560 plakalı salon araç şüpheli vaziyette tespit edilerek alıkonulduğunu belirtti. 
Polis akabinde zanlıların huzurunda konu araçta yapılan aramada zanlıların tasarruflarında yaklaşık 0.5 gram ağırlığındaki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet ucu yanık sarma sigara bulunarak emare alındığını ve zanlıların suçüstü tutuklandıklarını söyledi. 

Uyuşturucuyu Demirhan’dan almışlar…
Polis memuru Cemal Ramiz, aynı gün Karadeniz’in Lefkoşa’daki ikametgâhında mahkeme emri ile yapılan aramada yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını belirtti. Polis, iki zanlıdan yapılan soruşturmalarda tasarruflarında bulunan maddeyi Demirhan bölgesinde zanlı Karadeniz’in 300 TL ve zanlı Okur’un 200 TL para koyarak toplamda 500 Türk Lirası karşılığında aldıklarının tespit edildiğini söyledi. 

Kahraman, satıcı olmakla suçlanıyor
Polis zanlı Karadeniz’in ifadesinde ayrıca ikametgâhında bulunan sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 4 Ocak 2021 Gönyeli’de sakin zanlı Salih Kahraman’dan aldığını beyan ettiğini mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlıların vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca incelenecek kamera kayıtlarının bulunduğunu belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hale Dağlı zanlıların soruşturma maksatlı 
3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474