banner564

UBP’nin tavrı net

Kıbrıs sorunu ile ilgili yapılacak görüşmelerden olumlu bir sonuç beklemediğini söyleyen Gardiyanoğlu, “Anlaşma olacak olsaydı 45 yıldır olurdu” dedi

UBP’nin tavrı net
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Rum tarafının tutumu yüzünden Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili olumlu yönde bir gelişme olamayacağını belirterek, “Anlaşma olacak olsaydı 45 yıldır olurdu” dedi.

Sadık Gardiyanoğlu katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs konusundaki gelişmeler ve EL-SEN ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kıbrıs meselesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Gardiyanoğlu, “Kıbrıs müzakereleri benden daha yaşlı” ifadesini kullanarak, Ulusal Birlik Partisinin tavrının net olduğunu, federasyon tezinden uzak, konfederasyon veya iki ayrı devlet istediklerini dile getirdi.
Gardiyanoğlu görüşmelerin her hangi bir fayda getireceğine inanmadığını dile getirerek,“ Getirseydi 45 yıldır getirirdi, getirseydi  2004 referandumunda cezalandırılan bir Türk halkı, ödüllendirilen bir Rum halkı olmazdı, bu süreçten sonra federasyon için  yapılacak bir görüşmeden beklentim yok” dedi.
Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Gardiyanoğlu, seçilecek olan Cumhurbaşkanının yüzünü Orta Doğu ile Türk devletlerine dönerek ülkenin tanıtılması için çalışması gerektiğini kaydetti.

“Ağaların sesi neden çıkmadı?”
EL-SEN ‘in eylemleri ile ilgili değerlendirmede de bulunan Gardiyanoğlu sendikayı eleştirerek şu ifadelere yer verdi;
“4’lü hükümet döneminde ne yaptılarsa aynısını yapsınlar, ne yaptılar, uyudular. Her bakanlar kurulu toplantısında korkardık ve arkasından zam görürdük, ağaların sesi neden çıkmadı? Biz de iddia ediyoruz Maliye Bakanlığının KIB-TEK’e borcu yoktur. Son 3 ayda hükümete gelen Amcaoğlu mu yaptı? Kimse hayal görmesin. Bu halkın sendikalara olan inancı sıfır. İkinci konu yönetim kurulu karar almış, elektrik kesmeye gidecek olanlarla ilgili iç kovuşturmaya başlanacak diye duydum. Bunu takip edeceğim, saygısızlığa tahammülüm yok, kimse devletin üstünde değil. Elektrik kesme yetkisi sendikada değildir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473