banner564

Uyuşturucu tuvaletten çıktı

Lefkoşa’da başlayan ve Gazimağusa’da tamamlanan operasyonda, Nijerya uyruklu 4 kişi tutuklandı

Uyuşturucu tuvaletten çıktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Başkent Lefkoşa’da önceki gün Nijerya uyruklu Nanle Joel Sura’nın tasarrufunda 2 gram “sentetik cannabinoid” madde ele geçiren Narkotik Şube polisi, zanlıdan elde ettiği soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi 28 Mart 2015 tarihinde Gazimağusa’da ikamet eden Sani Abubakar’dan aldığını öğrendi. 
Sani Abubakar’ın evine operasyon düzenleyen Narkotik Şube ekipleri, 80 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Sani Abubakar ile o esnada evde misafir olarak bulunan Jıbrıl O.Duduyemi ile Olayınka O. Gbjabamla tutuklandı.

Misafirlerin de başı yandı
Mahkemeye meseleyi  aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Metin Düzener, 1 Nisan 2015 tarihinde Lefkoşa’da Nanle Joel Sura’nın tasarrufunda 2 gram uyuşturucu madde bulunduğunu, konu zanlıdan yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeyi 28 Mart 2015 tarihinde Gazimağusa’da sakin Sani Abubakar isimli zanlı 1 den aldığının tespit edildiğini ve zanlı 1 Sani Abubakar’ın evine operasyon düzenlendiğini söyledi. 
Düzener, ev içerisinde zanlı 1 ile o esnada evde misafir olarak bulunan, zanlı 2 Jıbrıl O.Duduyemi ile zanlı 3 Olayınka O.Bgjabamla’nın huzurunda arama yapıldığını aktardı.
Yapılan aramalar sonucunda Tuvalette pisuvar içerisinde şeffaf naylona sarılmış halde 60 gram sentetik cannabinoid ile salonda bulunan masa üzerinde bir miktar uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Düzener, her 3 zanlının tutuklandığını kaydetti. 

Polisi görünce gizlemeye çalıştı
Düzener, evde o esnada misafir olarak bulunan zanlı 2 Jıbrıl O.Duduyemi’nin polisin geldiğini farkedince, zanlı 1’in odasında bulunan uyuşturucu maddeyi alıp tuvaletteki pisuvarın içerisine atarak gizlemeye çalıştığını sözlerine ekledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Düzener, mesele ile ilgili olarak aranmakta olan bir şahsın daha olduğunu söyleyerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutuklular
Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Şura Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı
Öte yandan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Lefkoşa’da gözaltına alınan Nijerya uyurklu Nanle Joel Sura dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının uyuşturucu maddeyi 500 TL karşılığında Gazimağusa’da aldığı açıklandı.
Polis, 2 Nisan saat 17.00 sıralarında zanlı Nane John Şura’nın evinde yapılan aramada 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ve 3 boş uyuşturucu paketi bulunduğunu söyledi. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 28 Mart tarihinde Gazimağusa’da 9 gram ağırlığında 3 paket halinde Ageer Sani Abubakar’dan  500 TL’ye aldığına dair gönüllü ifade verdiğini açıkladı. Zanlının gözaltına alındığını, hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, mesele ile bağlantılı birçok kişi olduğuna inanıldığını ifade etti. Bulunan madde ile boş paketlerin kimya laboratuarına ve parmak izi incelemesine gönderildiğini, sonuçların beklendiğini belirten polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474