banner564

Üzgünüz

Ehliyetsiz ve dikkatsiz araç kullanarak June Knight ve Aziz Türkseven’in ölümüne yol açan Adnan Tokmak’a sadece 6 yıl hapislik verildi

Üzgünüz
banner598

 Suna ERDEN

Girne-Alsancak bölgesinde 2018 yılının ilk saatlerinde 53 yaşındaki June Knight ve 34 yaşındaki Aziz Türkseven’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargılanan sürücü Adnan Tokmak hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı. Azami 7 yıl hapis öngören tedbirsizlik ve dikkatsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanan sanığa 6 yıl hapis cezası verildi. 
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Tokmak aleyhinde oy birliği ile alınan kararı mahkeme başkanı Fadıl Aksun okudu. 

Ehliyetsiz sürdü, iki can aldı
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun,  Adnan Tokmak’ın 1 Ocak tarihinde meydana gelen ölümlü kaza ile ilgili tutuklu yargılandığını söyledi. 
Aksun, Girne – Güzelyurt anayolunun 8-9 kilometreleri arasında yönetimindeki DZ 512 plakalı aracıyla Alsancak istikametinden Girne istikametine doğru seyreden 32 yaşındaki Adnan Tokmak’ın, Merit Hotel kavşağına yaklaştığı sırada, yolun güneyinden kuzeyine doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki kişiye aracıyla çarptığını anımsattı.
Aziz Türksever ve June Knight’ın kaza yerinde aldığı yaralara dayanamayarak yaşamlarını kaybettiğine dikkati çeken Aksun  Türksever’in 329, Knight’ın ise 297 promil alkollü olduklarının otopsi raporunda çıktığını söyledi.  Polisin yaptığı araştırmada, sanık Tokmak’ın ehliyetsiz olduğu, kullanımındaki aracın ise başka bir şahsa ait olduğu ve aracın sigortasız olduğuna vurgu yapan Aksun,  Tokmak’ın 15 Ocak 2017 yılından kaza tarihine kadar ülkede kaçak yaşadığına dikkati çekti. 

Ocaktan beri tutuklu
İki kişinin ölümüne neden olan sanığın 5 Ocak 2018 tarihinde tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini kaydeden Aksun, küçük olan ülkemizde ölümle sonuçlanan kazaların arttığına dikkat çekti. Aksun, yaşanan ölümlü kazaların büyük üzüntü ve kederlere yol açtığını, birçok kişinin kazalar nedeni ile yaşamlarını yitirdiğini ifade etti.

Onların da katkısı vardı
Mahkeme Başkanı Aksun, kazanın meydana geldiği gece Türkseven ve Knight’ın yaya geçidinden geçmesi gerekirken, bariyerleri atladığına dikkati çekti. 
Aksun, geceleyin olan kazada yaya olan Türkseven ve Knight’ın alkollü oldukları ve giydikleri kıyafetlerin koyu olmasının kazaya katkısal büyük kusur oluşturduğuna değindi.
Mahkeme başkanı, sanığa ceza belirlerken kazanın oluşu, sanığın trafikte dikkatsiz oluşu ve 2 kişinin ölümüne neden olmasını ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdi. 
Aksun,  ölümlü kazaların toplumsal bir yara haline geldiğini söyleyerek sanığa verilecek olan cezanın caydırıcı ve etkin olması gerektiğine vurgu yaparak 6 yıl hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı. 

Hayatı film gibiydi
Yaşanan kazada yaşamını yitiren Aziz Türkseven’in filmlere konu olacak bir hikâyesi vardı. 7 aylıkken öz annesi tarafından terk edilen Aziz’i, Türkseven ailesi bağırlarına basmıştı. İlkay- Ertuğrul çiftinin evlatlık olarak aldığı Aziz Türkseven, İngiltere’de yaşıyordu. Kuaför olan Aziz Türkseven, anne babası gibi geri dönüp Kıbrıs’a yerleşmeyi düşünüyordu. Kız arkadaşı ile tatil için geldiği KKTC’ye kazaya kurban giden Türkseven’in ailesi kazadan sonra Diyalog’a konuşmuş, “Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Trafikte ölümlerin önüne geçilmesi için önlemler alınsın” çağrısında bulunmuştu. 
Babası Ertuğrul Türkseven ise 50 yıl İngiltere’de kaldıktan sonra geri döndüklerini ancak pişman olduklarını ifade etmiş, “Geldik boyumuzun ölçüsünü aldık. Canımız güvende değil. Ne hastane ne mahkeme ne kanun hiçbir şey yok bu ülkede. Alsancak yolunda 10 kişi yaşamını yitirdi. O yola bir ışık yapamadılar. Daha kaç ailenin canı yanacak” demişti.  

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473