banner564

Uzlaşı sağlandı

Eğitim Bakanlığı ile Kar-İş, öğrenci taşımacılığı için yeni sözleşme imzaladı

Uzlaşı sağlandı
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) arasında, dün gerçekleştirilen eylemin ardından, 2018-2019 eğitim yılında öğrenci taşımacılığı için sözleşme imzalandı.
Sözleşmeye, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu imza koydu.
KAR-İŞ Başkanı, yönetim kurulu ve birlik üyeleri, dün sabah saatlerinde önce Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde toplandı.
Burada bir açıklama yapan Birlik Başkanı Fuat Topaloğlu, Ocak ayından beri öğrenci taşımacılığında kaos yaratan bakanlığın, Kar-İş yetkilileri ile Başbakan, Maliye Bakanı ve Eğitim Bakanı’nın protokol üzerinde anlaştıklarını ama bir türlü imzalanmadığını kaydetti.

Greve gideceğiz
Millî Eğitim Bakanlığı Müdürü Adnan Eraslan’ın protokole bir türlü imza koymadığını da savunan Topaloğlu, 16 aydır ödeneklerin ödenmediğini dile getirerek, greve gideceklerini kaydetti.

Eraslan: Usulsüzlükler var
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müdürü Adnan Eraslan da hak edilen ücretlerin ödeneceğini ancak önceden yapılan bazı usulsüzlükler ve hak etmeden kazanç elde edenler olduğunu söyleyerek, protokole imza koymayacağını kaydetti.
Eraslan, “Protokolün 20. maddesinden dolayı protokole imza koymuyorum. Haksız kazanç elde edenler var” dedi.
Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan’ın “Bakan Meclis’te sizleri bekliyor “sözü üzerine Meclis’e giden eylemciler, burada görevli bir polisin “Meclis’te kimse olmadığını” söylemesinin ardından “3 aydan beri aynı taktikle oyalandıklarını” belirterek eylemi sonlandırdı.

Eylem sonrası uzlaşma 
Eylem sonrası Cumhuriyet Meclisi’nde taraflar arasında yapılan toplantıda varılan uzlaşının ardından sözleşme imzalandı. Toplantıda, Maliye Bakanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.
Cemal Özyiğit, antlaşmaya imza atmadan önce yaptığı açıklamada, anlaşmaya imza atmakta biraz geç kaldıklarını ancak bir uzlaşıya varmanın huzuru içerisinde olduklarını söyledi.
Geçmiş yıllarda yapılan bazı uygulamalarda bazı aksaklıkların tespit edildiğini, bu tespitlerin Maliye Teftiş İncelme Kurulunda olduğunu kaydeden Özyiğit, çıkan sonuca bağlı olarak ise gerekiyorsa hukuki işlem başlatılacağını söyledi.

Topaloğlu: Sadık kalınsın 
KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu ise protokol için görüşmelere üç ay önce başladıklarını, kaç tane öğrencinin hangi okula gittiğinin çalışmasının yapıldığını, ortaya iki taraf için de net ve şeffaf bir sonuç çıkardıklarını söyledi.
Topaloğlu, “Önemli olan iki tarafın da protokole sadık kalmasıdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473