banner564

‘Yandık Allah’

Üç yıldan beri KKTC’de izinsiz yaşayan Pakistanlı işçiler ‘Huzur Operasyonu’ sırasında tespit edilerek tutuklandı

‘Yandık Allah’
banner598
 

   Polisin, önceki akşam ülke çapında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bazı suç aletlerinin yanı sıra, ülkede kaçak yaşayan işçilerin bir kısmı da ortaya çıkarıldı. İlk etapta dün 6 Pakistanlı işçi mahkemeye çıkarıldı. Ülkelerine dönecek para bulamadıklarını söyleyen Pakistanlı işçiler, kefalete bağlanmaları halinde bunu da ödeyemeyeceklerini söyledi.

   Ortaya çıkan durum nedeniyle 6 Pakistanlı işçi ileride yargılanmak üzere bir aylığına Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Üç yılı aşkın bir süreden beri KKTC’de garsonluk yapan ve kısmen Türkçe konuşmaya başlayan Pakistanlı işçilerden bir tanesinin “Yandık Allah’ dediği duyuldu.

 

İzin de almadılar

   Dünkü duruşmada söz alan polis memuru, Surlariçi’ndeki bir pansiyonda yapılan aramada KKTC’de 2011 yılından beri izinsiz kalan Vijay Kumar, Pawan Kumar ve Parween Kumar ile 2013 yılından beri ülkede kaçak kalan Roshan Lal, Raşist Snhg ile vize izni bir gün önce biten Umait Rıaz’ın tespit edildiği belirtildi. Polis, ülkeye turist vizesi ile giriş yapan zanlıların çalışma ve oturma izni almadıklarını ifade etti.

   Polis, zanlılardan bazılarının ülkelerine dönmek için para bulamadıklarına dair ifade verdiklerini söyledi. Mahkeme, Pakistan uyruklu altı zanlıyı ileride yargılanmak üzere 1 ay süre ile cezaevine gönderdi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473