banner564

Yanlış Algı Değişmeli

Rogers, sağlığın hekimlerden ibaret olmadığını bir ekip işi olduğunu ve bütünlüklü düşünülmesi gerektiğini vurguladı

Yanlış Algı Değişmeli
banner598

Halkın Partisi (HP) Girne Milletvekili ve Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Jale Refik Rogers, sağlığın bir ekip işi olduğunu ve bütünlüklü düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
Jale Refik Rogers yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki sağlık sistemini değerlendirdi.
Rogers, sağlık sisteminin hekimlerden ibaret olduğu algısının yanlış olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti:
“Üzülerek söylüyorum ki, ülkemizdeki sağlık sistemi geçmişte hep hekimlerden ibaretmiş gibi düşünüldü ve genelde bu yönde istihdam yapılmasına ağırlık verildi. Laboratuvar ve koruyucu sağlık hizmetleri gibi konulara yeterli ilgi gösterilmedi.  Hekimlerimiz sağlık sisteminin olmazsa olmazıdır ama aslında sağlık çok daha bütünlüklü yaklaşılması ve çözülmesi gereken bir konu. Geçen hükümet döneminde olumlu bir adım atılarak epey bir hemşire istihdamı yapıldı. Sağlık alanı, hekim, hemşire, laboratuvar ekibinden tutun da paramedik personeline kadar hepsini kapsar. Sağlık bir ekip işidir. Bunu hiç unutmamamız gerekir diye düşünüyorum. Geçen hükümet döneminde sağlığın sosyal boyutuyla ilgili de birçok adım atılmaya çalışıldı. Bunun olumlu olduğuna ve bu hükümet döneminde de devamının getirileceğine inanıyorum.”

Uyuşturucu ile mücadele…
Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin önemine de değinen Rogers, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık yaratan aktivitelerin önemine işaret etti.
Rogers, uyuşturucu konusunda denetimli serbestlikten yararlananların kan ve idrar tahlillerinin devlet laboratuvarlarında yapılamadığı söylemleri için ise, laboratuvarlarla ilgili yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti.
Uyuşturucuyla mücadele konusunda ülkede bir kıpırdanma başladığını ve farkındalık yaratma açısından Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından birçok aktivite yapıldığını belirten Rogers, devletin hala bir rehabilitasyon merkezinin bulunmadığını ifade etti.
Rogers, denetimli serbestlik yasası geçtiğinde bu konu çok tartışıldığını, bu yasadan yararlanacak kişilerin gönderilebileceği bir merkez yokken, yasanın biraz havada kaldığını söyledi.
Rogers açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Rehabilitasyon merkeziyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir mekan belirlendi. Bakanlığın önemsediği bir konudur; dolayısıyla sürecin bundan sonra hızlanacağını düşünüyorum. Şu anda mecliste İdari, Kamu ve Sağlık İşleri komitesinde görüşülen Ruh Sağlığı yasa tasarısı da rehabilitasyon merkezinin yasal alt yapısını oluşturacak. Bu yasayı yaz sonuna Meclis Genel Kurulu’na sevk etmek için çalışıyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474