banner564

Kefiller Kurtardı

Güney Kıbrıs’tan traktör çaldıkları iddia edilen zanlılar teminatla serbest kaldı

Kefiller Kurtardı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’tan traktör çalıp, yasadışı yollardan KKTC’ye getirdikleri iddia edilen, Mustafa Bayır, yeğeni Mustafa Bayır, Cuma Bayır ve İbrahim Karabulut hakkındaki soruşturma tamamlandı. Üçü akraba olan dört zanlı dün teminat talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Onbaşı, zanlıların,29 Haziran ile 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Güvercinlik ile Çayönü arasındaki bir bölgeden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gittiklerini ve kırmızı renk bir trakörü sirkat ederek yasa dışı yollardan KKTC’ye getirdiklerini anımsattı.
Zanlıların 1 Temmuz’da Akyar Sınır Kapısı yakınlarında traktörün yanında, traktörü çalıştırma çabası halindeyken suçüstü tespit edildiklerini de belirten Onbaşı, zanlıların suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. 

Mahkemeden teminat talep edildi
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Onbaşı, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlıların biner TL nakdi kefalet ödemeleri ve KKTC vatandaşı birer kefilin, lehlerinde, 75’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473