banner564

Gençlere Yazık Oluyor

Ülkede madde kullanımının ürkütücü boyutlara gelmesi vatandaşı endişelendiriyor ve alınan önlemlerin artırılması isteniyor

Gençlere Yazık Oluyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ülkede madde kullanımının ürkütücü boyutlara gelmesi vatandaşlarda endişelere neden oluyor. Sıklıkla medyada yer alan uyuşturucu haberlerinde ciddi bir artış olduğunu ifade eden vatandaşlar bunun önüne geçilebilmesi adına yetkililerden daha sıkı çalışmalar beklediklerini ifade etti. Polis sayısının arttırılması ve ülkeye girişlerde sıkı kontroller yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar gençlerin sosyalleşeceği alanların yeteri kadar olmaması nedeniyle madde kullanımının yaygınlaştığını savundu. Madde kullanımı konusunda ailelere de görevler düştüğünü ifade eden vatandaşalar Diyalog’a yaptıkları açıklamalarda şunları söyledi;
Vatandaşlar ne dedi…?
Sibel Şafak:
Ülkede polis tarafından yapılan uyuşturucu ile mücadele konusunun yeterli olup olmadığını bilemiyorum. Ülkede bu kadar sık uyuşturucu kullanımının olması boyutun ciddi derecede büyüdüğünü ortaya koyuyor. Bu konularda kesinlikle daha sıkı denetimler gerektiriyor. Bunun önüne denetimler ve tedbirlerle geçilebilir. Polis teşkilatına personel alımı yapılması ve bu personeli alıp bir kenara oturtmak yerine sahalara çıkarmaları gerekmektedir.
Sevgi Karabaşak:
Ülkede madde kullanımı son zamanlarda büyük oranda arttı. Bu kadar çok ve yaygın olması tehlikeli bir durumdur. Gençlerin sosyalleşmeleri adına yeterli alan olmadığı ortadadır. Spor ve kültür sanat alanları ile ilgilenen gençlerin madde kullanımına yönelmeyeceği inancındayım. Bir de gençlerin arkadaş çevresi çok önemlidir ve bu bağlamda ailelere de görevler düşüyor. Gençlerde en büyük sorun özenti olduğundan uyuşturucu kullanımına da birçok gencin özenti ile bulaştığına inanıyorum. Bunların önüne geçebilmek ve önlemek adına yetkililerin denetim ve çalışmalar yapması gerekiyor.
Halil İbrahim Narcı:
Uyuşturucu ile mücadele konusunda yeteri kadar önlem alınmadığını düşünüyorum. Burada yaygınlaşan bu durumda devlet yetkililerinin ihmalkârlığı vardır. Basında her gün madde kullanımından yakalanan gençleri görüyor ve üzülüyorum. Ülkede denetim eksikliği bu ve buna benzer olayları karşımıza çıkartıyor. Bu nedenle denetimlerin arttırılıp polis teşkilatının sayısında artış sağlanmazsa madde kullanımının önüne geçilemez.
Servin Narcı:
Madde kullanımı gençlerimizi her geçen gün perişan hale getiriyor. Bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. Hemen her gün madde kullanımından tutuklanan kişileri görüyoruz ancak bu maddenin sonunun gelmesi için bir çalışma göremiyoruz. Gençlerin büyük çoğunluğu madde kullanımına özenti ile başlıyor. Bir kereden bir şey olmaz diyerek başladıklarına inanıyorum. Burada anne ve babalara da büyük görevler düşüyor. Bizim zamanımızda anne ve babalarımız yüzümüze baktığında yapacağımız her şeyden vaz geçiyorduk ancak şimdiki gençler çok rahat yetiştiriliyor. Cezalar caydırıcı değil bu gibi konularda cezalar ağırlaştırılırsa önlenebileceği inancındayım. Yetkililerden bu konuların çözümü için çalışmalar bekliyoruz.
Hatice Kibrit:
Uyuşturucu ile mücadelede ülkede hiçbir tedbir alınmıyor diyebilirim. Ülkede uyuşturucu konusunda çok büyük bir başıboşluk vardır. Bu maddeler ülkeye dışarıdan geldiğine göre kapılardaki denetimleri sıklaştırıp arttırarak önlenebilir. 3 gram 5 gram kullanan gençleri tutup tutup içeriye atmak yerine işin temeline inerek geldiği yer ve getiren kişiler bulunmalıdır. Oralarda farklı bir güç var ki işin temeline inilemiyor. Sokakta bu zehirin var olduğunu biliyoruz ve çocuğumuzu bunun bilincinde olarak dışarıya göndermeliyiz. Toplumun iyi bir bilinçlendirme ailelerin ve devletin alacağı tedbirlerle bunun önüne geçilebileceği inancındayım. Yetkililerden bu konuda bir çalışma bekliyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473