banner564

“Yasakçı zihniyet”

Gösteri, yürüyüş ve benzeri etkinliklerde izin alınmasını içeren genelge tepkiyle karşılandı

“Yasakçı zihniyet”
banner598
Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakamlıklara gönderilen ve gösteri, yürüyüş ve benzeri tüm etkinliklerle ilgili önceden izin alınmasını içeren genelge bazı parti ve örgütler tarafından tepkiyle karşılandı.
Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) yapılan açıklamada, genelgenin Anayasa'ya aykırı olduğu savunuld. TDP genelgeyi şiddetle protesto ederek, geri alınmasını istedi.
Açıklamada, hükümetin, “Telekomünikasyon Dairesi, KIB-TEK ve limanlar başta olmak üzere “toplumun öz varlıklarının peş keş çekilmesini ve bazı hakların geri alınmasını öngören ekonomik protokolü imzalamaya hazırlandığı” iddia edilerek, geniş halk kitleleri tarafından ortaya konulacak toplumsal tepkileri önlemek, en aza indirmek için şimdiden önlem almaya çalıştığı savunuldu. 

Sendikal Platform protesto edecek
Sendikal Platform, İçişleri Bakanlığı’nın, kaymakamlıklara gönderdiği ve gösteri ve yürüyüş izinlerinin bakanlık onayına tabi tutulmasını isteyen genelgesini, bugün düzenleyeceği yürüyüşle protesto edecek.
Yürüyüş, bugün sabah saat 10.30’da KTAMS önünden başlayarak İçişleri Bakanlığı’na yapılacak. 

Bağımsızlık yolu da karşı
Öte yandan Bağımsızlık Yolu, İçişleri Bakanlığı’nın “eylem yapma” hakkını izne bağlamaya çalıştığını iddia ederek, düşünce ve ifade özgürlüğünün bir parçası olan “eylem yapma hakkına” müdahale edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve halkı haklarını savunmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473