banner564

Yaşam savaşı veriyor

Lefke’de üç kişi arasında yaşanan kavga sonrasında 23 yaşındaki Saltuk Buğra Arıcı’yı apartmanın ikinci katından aşağıya attıkları iddia ediliyor 

Yaşam savaşı veriyor
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ın güzel bölgelerinden Gemikonağı’nda meydana gelen olay, sadece bölge sakinlerini değil, ülke genelinde tüm vatandaşları huzursuz etti.
   Son günlerde cinayet, tecavüz, darp ve soygun olaylarında meydana gelen artışlar tartışılırken, kötü bir haber de Gemikonağı’ndan geldi.
   Üç kişi arasında çıkan kavga sonrasında 23 yaşındaki Saltuk Buğra Arıcı’nın, apartmanın ikinci katından aşağıya düşerek ağır yaralanması ‘cinayet iddiasını’ gündeme getirdi.
   KKTC polisi, Arcı’nın, itme sonucu aşağıya atıldığı yönündeki iddiaları geniş bir şekilde araştırıyor.

Olay nasıl meydana geldi?

   Kavga, Salahi Mehmet Sokak üzerindeki bir apartmanda kalan Selami Ayabumi Timat Ayo ile Tolulope Opeyemi Ajayi’nin, komşuları Saltuk Buğra Arıcı’nın bina önünde yola işediğini görmeleri üzerine başladı. İki zanlı, Arıcı’ya laf atınca sözlü kavga büyüdü. 
  Alkolünde etkisi altında olan Arıcı, sözlü olarak tartıştığı zanlıların kaldığı daireye çıktı, kavga orada devam etti ve o esnada balkondan düşerek ağır yaralandı. 
   Hastaneye kaldırılan ve yoğum bakımda tutulan Arıcı’nın hayati tehlikesi bulunurken, iki zanlı ile olay esnasında evde bulunan Kabwe Katango, Mukamba Kalaluka ve Maria Matyola dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

 öldürmeye teşebbüs suçlaması ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.
   Soruşturmayı yapan polis, 20 Ekim’de, saat 04.30 sıralarında Gemikonağı’nda Salahi Mehmet Sokak üzerindeki bir apartmanda kalan Selami Ayabumi Timat Ayo ile Tolulope Opeyemi Ajayi’nin komşuları Saltuk Buğra Arıcı’nın bina önünde yola işediğini görmeleri üzerine aralarında sözlü tartışma çıktığını söyledi.
    Polis, alkol tesiri altında olan Saltuk Buğra Arıcı’nın kavga etmek amacıyla , tartıştığı iki şahsın kaldığı 15 numaralı daireye çıktığını, kapıyı zorla açıp, evin içindeki bazı eşyaları kırıldığını ifade etti. Tartışma esnasında Arıcı’nın 7.30 metre yüksekliğindeki balkondan düşerek ağır yaralandığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.  Polis, “Arıcı balkondan atıldı mı, yoksa düştü mü? Bu husus araştırılacak”dedi.

İfade alınamadı

   Olayda ağır yaralanan Saltuk Buğra Arıcı’nın, kaldırdığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ifade eden polis, Arıcı’nın ifadesinin alınamadığını açıkladı. 
   Polis, olayla ilgili birçok kişiden ifade alınması gerektiğini, bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek, zanlının üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Yargıç Murat Soytaç, Arıcı’nın ölmesi durumunda soruşturmanın boyut değiştireceğine vurgu yapıp, zanlıların üç gün tutuklu kalmalarına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 12:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
E. c.
E. c. - 6 yıl Önce

Konunun içeriğini bilen biri olarak, taraflı haber yaptığınızı görüyor, şiddetle kınıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474