banner564

Yeni adresleri Merkezi Cezaevi

15 gram uyuşturucu ile yakalanan zanlıların KKTC’de yasal bir statüde bulunmadıkları ortaya çıktı

Yeni adresleri Merkezi Cezaevi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Narkotik Şube ekipleri tarafından geçtiğimiz Salı günü 15 gram bonzai tasarruf ettikleri gerekçesi ile tutuklanan Abayomi Kazeem Bologun ile Maxim Exa hakkında yürütülen soruşturma dün tamamlandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın 6 Ocak 2015 tarihinde zanlıların ikametgahlarına düzenlenen operasyonda 15 gram “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Zanlıların suçlarını kabul ettiklerini belirten Arkın, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. Zanlıların ülkede hiçbir üniversiteye kayıtlarının bulunmadığını ve  yasal hiçbir statüleri olmadığını aktaran Arkın, zanlıların ileride yargılanmaktan kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu söyledi. Arkın, zanlıların, 2 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların ileride görülecek olan davalarında hazır bulunmalarını temin etmek amacı ile KKTC ile 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473