banner564

Yeni kanıtlar dosyada

KKTC ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü Falyalı cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor

Yeni kanıtlar dosyada
banner598

Suna ERDEN
Girne’ye bağlı Çatalköy’deki villasına giderken otomatik silahlarla düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Falyalı (53) cinayetinin KKTC ayağında tutuklu olan sanıklar Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç dün geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı. 
KKTC ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü cinayet soruşturması kapsamında her gün yeni evrakların dosyaya eklendiği belirtildi. 
Türkiye’de tutuklu bulunan Söylemez Çetesi’nin lideri Mustafa Söylemez, kardeşi Faysal Söylemez ile 3 sanık cezaevinde yargılanmayı beklerken, Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç hakkındaki dava başlıyor.
Girne Kaza Mahkemesi’nde dün sabah erken saatlerde duruşmaya çıkarılan sanıklar avukatları olmadığını beyan ederken, savcı Ali Hidayet, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nde cinayetle ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı devam ettiğini belirterek cinayet dosyasına her gün yeni evrakların eklendiğini söyledi. Hidayet, soruşturmanın tamamlanarak duruşmaya geçilmesi için bir süre daha talep etti. Mahkeme davayı görüşülmek üzere 17 Haziran tarihine erteledi.

Davanın geçmişi
Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat'ta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı kurtarılamamış, şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.
Cinayetle ilgili 14 Şubat 2022 tarihinde yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların olayda kullanıldığı saptanmıştı.
Soruşturmanın KKTC ayağında Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yakalanırken, Türkiye’de ise
9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yargılanmak üzere 4 Mart 2022 tarihinde cezaevine gönderilmişti. 
Söylemez Çetesi’nin lideri Mustafa Söylemez, kardeşi Faysal Söylemez ile 3 sanık cezaevine gönderilirken, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473