banner564

Yeni oluşum güçleniyor

BKP ve YKP temsilcileri, KTOEÖS’ü ziyaret ederek birlikte mücadele daveti yaptı

Yeni oluşum güçleniyor
banner598

Raif UZKAN

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret ederek, birlikte mücadele daveti yaptı.
KTOEÖS merkezinde yer alan görüşmede iki partinin başlattığı toplumsal mücadele zemininde işbirliği ve birliktelik arayışı çerçevesinde gidilecek yeni oluşuma KTOEÖS’ün de katılımı görüşüldü.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, amaçlarının mevcut statükonun yok olması, asimilasyon, göç politikalarının yıkılması olduğunu belirterek daha önce görüştükleri KTÖS ile uzlaşının kurulduğunu, diğer örgütlerle de görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Kanatlı: Taksim’e yüzünü dönmeyen…
YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı da tanımlamaları doğru yaparak ve ilkelerin altını çizerek ilerlemek istediklerini söyledi ve “içinde bulunulan coğrafyada halen militarist bir işgalin yanında, sosyo-ekonomik işgalin bulunduğu” görüşünü ifade etti.

Tüm bunlarla mücadele edebilecek siyasi bir oluşumun önemine işaret eden Kanatlı, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin gerekli olduğunu, “taksime yüzünü dönmeyen” Kıbrıs sorununun çözümüne dair ortak çalışma yapabilecek kim varsa birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Gökçebel: Hükümetler aynılaştı
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel ise yıllardır barış, demokrasi ve emek mücadelesi veren sendikanın toplumun önünü açmak için oluşturulan güç ve eylem birliğinin temeli olmaya devam ettiğini söyledi.
Gökçebel, gelip-geçen hükümetlerin “aynılaştığını” sorun çözmede yetersiz kaldığını ve geniş bir kitleleri temsil eden bir yapının ülkede bulunmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474