banner564

Yeni Pazar umudu

TISİAD, Irak ve KKTC arasındaki ekonomik ilişkiyi güçlendirmek için yapılanmaya gidiyor

Yeni Pazar umudu
banner598
KKTC iş dünyasının Türkiye üzerinden dünyaya açılmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve bu kapsamda adada temsilcilik açmaya hazırlanan TISİAD, bu sayede Irak ile ilişkilerin güçlenmesine de katkı sunacak. 
Türkiye’de 2012 yılında Mersin’de kurulan Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için faaliyetlerini sürdürüyor. 
TISİAD; kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) iş dünyasının talepleri doğrultusunda örgütlenme kararı aldı. KKTC’de bir takım temaslarda bulunacak olan TISİAD, ayrıca KKTC Temsilciliğinin de açılışını gerçekleştirecek. 
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ile KKTC arasındaki 1 milyar doları aşkın ticaret hacminin gelişimi ve özellikle de KKTC’nin dünya ile entegre olarak yeni pazarlara açılmasını sağlamada TISİAD’ın itici güç olmasını amaçladıklarını söyleyerek, bu gelişimin KKTC’nin siyasi arenada da elini güçlendireceğini vurguladı. 
Bu kapsamda açılışı yapılacak temsilciliğin iş dünyasının uğrak adresi olacağına inandığını söyleyen Kılıç, temsilcilik açılışı için KKTC’ye yapacakları iki günlük çıkarmada devlet erkanı ile de bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı da ihmal etmeyeceklerini bildirdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473