banner564

Yeterli kanıt sunulamadı

Eski KTHY binası önünde gerçekleştirilen eylemde polisi darp ve görevinden men gerekçesi ile yargılanan 6 sanık suçsuz bulunarak beraat etti

Yeterli kanıt sunulamadı
banner598
Dönemin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında KKTC’yi ziyareti esnasında Kıbrıs Türk Havayolları binası önünde gerçekleştirilen eylemde polisi darp edip görevinden men ettikleri gerekçesi ile yargılanan 6 sanık suçsuz bulunarak beraat etti. 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen karar duruşmasında sanıklar aleyhinde suça bağlayıcı yeterli kanıtın mahkemeye sunulamadığı belirtildi. Kararı okuyan Yargıç Hale Ahmet Raşit, sanıklar Şevki Yoldaş, Salih Batak, Bülent Kurt, Ahmet Cenkler, Mustafa Keleşzade ve Nevzat Hami’yi aleyhine getirilen davalardan suçsuz bulduğunu açıkladı.

Tüm davalardan beraat
Kamuoyunda “19 Temmuz olayları” diye bilinen eylem nedeniyle yargılanan 6 sanık hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen karar duruşmasında, iddia makamı başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve sanıkların avukatı Öncel Polili hazır bulundu.  Yargıç Raşit, yaşanan olayın ardından, tutuklanan ve yaklaşık 20 saat polis gözetiminde kalan sanıklara, “elleri, ayaklarıyla polisi darp ve görevinden men etme” suçuyla ilgili dava okunduğunu ancak mahkeme sürecinde sanıklar aleyhine , “pet şişe atarak, polisi darp etme ve görevinden men” davası başta olmak üzere 9 farklı dava getirildiğini belirtti. Meselenin tahkikatını yürüten polis memurunun olay yerinde olmayan bir polisin darp edildiği ile ilgili olarak dava okumasının tahkikata gereken ilginin gösterilmediğinin göstergesi olduğunu söyleyen Yargıç, son olarak, iddia makamının, davayı ispat edemediğine bulgu yaptı ve 6 sanığın tüm davalardan beraatına karar verdi.

“Ders verici bir karar”
Kararın ardından açıklama yapan Avukat Öncel Polili, mahkemenin gösteri ve ifade özgürlüğü konusunda ders verici bir karar verdiğini, herkesin bu kararı önemle okuması ve dikkate alması gerektiğini söyledi. YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı ise gösteri ve toplanma hakkına karşı polis teşkilatının daha dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, mahkemenin bu yönde ciddi bir karar verdiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474