banner564

YÖK onay verdi

Çavuşoğlu, yükseköğretimdeki denklik ve e-devlete aktarımdaki sorunun çözümlendiğini açıkladı

YÖK onay verdi
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan görüşmeler sonucunda sistemin içindeki öğrencilerin de yaşadığı sıkıntıların dün itibarıyla sonlanacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, KKTC yükseköğreniminin yeni öğretim yılına, denklik ve e-devlete aktarım hususunda belirsizlik ve sıkıntılarını çözmüş şekilde başlayacağını belirtti.
Yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile 19.07.2019 tarihinde imzaladığımız yükseköğrenim alanındaki Mutabakat Zaptı sonucunda KKTC yükseköğreniminde denklikte yaşanan belirsizlikleri ortadan kaldırmıştık. Bilindiği üzere Mutabakat Zaptı, 2019-2029 Öğretim Yılı’nda yürürlüğe gireceği için sistemin içinde yer alan öğrencilerimizin bazı sıkıntıları çözümlenememişti. YÖK ile de yaptığımız görüşmeler sonucunda sistemin içindeki öğrencilerimizin de yaşadığı sıkıntılar bugün itibarı ile sonlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.


“Mesleki eğitimde istenilen noktada değiliz”
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ahmet Arslan başkanlığındaki Teknik Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu heyetini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Ahmet Arslan kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Çavuşoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, derneğin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Ülkenin nitelikli eleman yetiştirme konusunda sıkıntılar yaşadığına da değinen Arslan, bu sorunların çözümünün ancak eğitimle yakalanabileceğine dikkat çekerek, üretken, çalışkan ve bilinçli toplumu ancak eğitimle sağlayacaklarına inandığını ifade etti.
Bakan Nazım Çavuşoğlu dernek yetkililerin çalışmalarını takdirle takip ettiğini ve derneğin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mesleki eğitimde hala daha piyasanın ihtiyaçlarını karşılayacak noktada olmadıklarını da kaydeden Çavuşoğlu “Her ülke kendi ihtiyaçlarını karşılamak durumundadır. Bizim bu kabiliyetimiz vardır ancak ülkenin yapısından dolayı içimize kapandık” ifadelerini kullandı. 
Meslek liselerine gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ancak artan ilgi nedeniyle Mesleki Eğitim Kampüsü’nün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, 200 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan kampüsün alan projesini onaylattıktan sonra bu kampüsü modüler bir biçimde hayata geçirme hedefinde olduklarını söyledi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473