banner564

Böyle ayrılık olmaz

LAÜ öğrencileri, genç yaşta kaybettikleri öğretmenlerinin ardından Diyalog’a konuştu:

Böyle ayrılık olmaz
banner598

Ufuk ÇAĞA

Trafik kazasında aynı anda üç öğretmeni kaybeden Lefke Avrupa Üniverstitesi (LAÜ) Mobilbahis öğrencileri,  yetkilileri yol güvenliği konusunda ivedilikle tedbir almaya çağırdı.

“Hocalarımızın hiç suçu yoktu. Onlar kendi yollarında ilerlerken, karşı şeride geçen araç canlarını aldı” diyen öğrenciler, bu şekilde bir ayrılığı kabul edemeyeceklerini belirttiler.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda geçtiğimiz akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İmge Kozok’un, Lefkoşa’da İsmail Safa Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katılan öğrencileri, duygularını Diyalog’la paylaştı.

LAÜ öğrencileri, üç öğretmenlerini kaybettikleri trafik kazasının olduğu güzergahta daha önce de ölümlü kazaların meydana geldiğini ve hiç bir önlem alınmadığına işaret ederek, yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Öğrenciler,  ülkede her şeyin döküldüğünü, insan hayatının hiç değerinin olduğunu ifade ederken, bir öğretmen de,  “Meclis abuksabuk” yasalarla uğracağına, vatandaş için esas gerekli olan işlerlerle uğraşmalı” dedi.

 

Hüseyin Kamil Erdoğan: Yollara gereken ilgi gösterilmiyor

Çok değerli 3 hocamızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Tarfik ve yollara gereken ilgi gösterilmiyor. Bence gerekenlerin derhal yapılması gerekir. Bu ülkenin hükümetleri her şeye para buluyor, yollara mı para bulamıyor. Yol uygarlık demektir, ama hiçbir önlem almadan, yapılan yolları tamamlamadan yapmak da böyle olaylara sebep oluyor. Yöneticiler bence bu kadar kör olmamalı.

 

Vedat Eren:İnsanların ölümü bu kadar basit olmamalı

Çok üzgünüz, bu kazada hayatını kaybeden hocalarımız boşu boşuna öldü. İnsanların ölümü bu kadar basit olmamalı. Bildiğim kadarıyla bu yolda daha önce de benzer kazalardan birçok canlar yandı, ama hiçbir önlem de alınmadı. Bu çağda insan hayatının bu kadar ucuz olması çok düşündürücü. Aslında ne dersek diyelim boşuna, çünkü bu olay da kısa sürede unutulacak ve başka canlar yanana kadar da yine hatırlanmayacak.

 

Tunahan Buran: Umarın ülkeyi yönetenlerin vizdanları sızlar

Çok değerli üç hocamızı kaybettik, çok üzgünüm. Eğer bu yolda arada refüj olsaydı şimdi burada bu acıları yaşamayacaktık. Ama malesef olmadı ve gencecik 3 hocamızı toprağa veriyoruz. Umarım bu olay sonrasında bu ülkeyi yönetenlerin vijdanları biraz olsun sızlar ve yol güvenliğine gereken ilgiyi göstererek, gerekli önlemleri alırlar. Yoksa biz buraya daha çok gidip geliriz.

 

Mehmet Cemil: Alınması gerken tedbirlerin hiç biri alınmadı

Geçtiğimiz yıllarda bu kazanın olduğu yere yakın bir yerde yine Lefke Avrupa Üniversitesi’nde okuyan 3,4 arkadaşımızı trafik kazasında kaybetmiştik. O günden bu güne kadar hiç birşey değişmedi ve alınması gereken tedbirlerin hiç birisi alınmadı. Demek ki bu iş böyle geldi böyle gidecek. Çok üzgünüm, çok sevdiğim 3 hocamızı kaybettik ve boşu boşuna kaybettiğimiz inancındayım. Bu vakitten sonra buralarda önlem alsalar bile giden bu canlar geri dönmeyecek.

 

Azad Çiftçi: Burası tam bir ilkel kabile yönetimi gibi yönetiliyor

Benim bu ülkede dördüncü ayım, buraya gelmeden önce Kıbrıs’ı gelişmiş bir yer olarak biliyordum ama şu ana kadar geçen sürede çok yanıldığımı anladım. Burası tam bir ilkel kabile yönetimi gibi yönetiliyor. Bu ülkede sadece yollar değil her şey dökülüyor. Ne bir sistem var ne de doğru düzgün iş yapılıyor. Tam bir başıbozukluk hakim. Arkadaşlar geçtiğimiz yıllarda bu bölgede yine refüj olmadığı için 3,4 Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencisinin kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyledi, peki ne yapıldı ? cevap, hiç bir şey. Peki bundan sonra yapılacak mı? Bence hayır.

 

İsmail Kaya: Bu ülkede insanlara hiç değer verilmiyor

Bu ülkede insanlara hiç değer verilmiyor, insan hayatının hiç bir değeri yok. Ben bunu kabul edemiyorum. İnsanların bu kadar basit şekilde ölmeleri kabul edilir bişey değil. Eğer bu yollarda gereken önlemler alınmazsa birçok kişi daha ölecektir. Bu nedenle ilgilileri hemen önlem almaya çağırıyorum.

 

Fatma – Bülent Coşar: Abuksabuk yasalarla ilgileneceklerine....

Cenazesine geldiğimiz kişi bizim öğrencimizdi, bu sebeple çok üzgünüz. Bu ülkedeki yetkililer artık abuk sabuk yasalarla ilgileneceğine esas uğraşmaları gereken bu işlerle uğraşsınlar. Eğer vatandaş için esas gerekli işlerle uğaraşamıyorlarsa çekip gitsinler ve koltukları bu işleri yapabilecek olanlara bıraksınlar. Bu sözlerim gelmiş geçmiş tüm hükümetler içindir. Eğer bu yolda refüj olsaydı bu canlar gitmeyecekti. Yöneticiler artık bu ülkenin esas ihtiyacı olan işlere baksınlar.

 

Mehmet Özkardaş (Kamu –Sen Başkanı) :Hepimiz bedava yaşıyorz

Sözün bittiği yerdeyiz. Bu ülkede ne yol, ne gıda, ne can ve ne de adalet güvenli, hepimiz bedavaya yaşıyoruz. Bizi yönettiğini zaneden gelmiş geçmiş bütün hükümetler bu gibi olayların sonrasında sadece üzgün olduklarını açıklıyorlar. Şunu yapacağız bunu yapacağız diyorlar ama hiç bişey yapmıyorlar. Yıllardır trafiğe canlar veriyor, sofralarda zehirli gıdalar yiyoruz. Bu ülkede ölümler ya trafik kazalarından, ya kanserden ya da kalp krizinden oluyor. Tümü de yapılan ihmalkarlıklar sonucu meydana geliyor. Bu ülkeleri soyup soğana çevirenler, vergi kaçıranlar, kayıt dışı iş yapanlar, bankaları soyanlardan alınması gereken para yaklaşık 1.5 milyar dolardır. Eğer bu paralar alınırsa hem yollara refüj yapılır, hem de ülkenin alt yapısı tamamlanır ve böylece bu canlar boşu boşuna heba olmaz. Ama biz hala daha ülkedeki yolsuzluklara, hırsızlıklara ve vurgunlara dur diyemiyoruz. Yani bu iş böyle geldi böyle gidecek. Aslında ateş düştüğü yeri yakar. 2 gün sonra herkes bu olayı unutacak ama ateşin düştüğü yerler yanmaya devam edecek. Bugün çok değerli 3 insanımızı kaybettik hepimizin başı sağolsun.

 

Alper Çelebi (LAÜ öğrencisi): Ülkeyi yönetenler başını kumdan çıkarsın

Çok üzücü bir olay, olmamasını dilerdim. Kesin bir çözüm bulunmazsa daha çok canlar yanacak. Aslında bu yollardaki önlemlerin çok acil olarak alınması gerekir. Çünkü alınmazsa da çok insan kaybedeceğiz. Bence bu ülkeyi yönetenlerin artık başını kumdan çıkararak gerçekleri görmeleri ve esas yapmaları gereken işlerle uğraşmaları gerekir.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474