banner564

Gitme çiçeğim

Feci trafik kazasında hayatını kaybeden İmge Kozok’un cenazesinde aile yakınlarının yanı sıra öğrenci ve öğretmenlerin feryadı yürek yaktı

Gitme çiçeğim
banner598

Çiğdem AYDIN

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İmge Kozok, dün gözyaşları arasında Lekoşa’da toprağa verildi.

Kozok’un cenazesine akın eden Lefke Avrupa Üniversitesi ( LAÜ) öğretim görevlileri ve öğrencilerinin gözyaşları adeta sel oldu.

Aile yakınlarının fenalaştığı cenaze töreninde sağlıklı Perabet görevlileri de hazır bulundu. İsmail Safa Camisi’ndeki cenaze törenine yüzlerce kiş katıldı.  Siyasiler, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcileri ile vatandaşlar, Kozok ailesinin acısına ortak olmaya çalıştı.

Türkeli çemberi yakınlarında meydana gelen feci trafik kazada hayatını kaybeden İmge Kozok 24 yaşında bu dünyadan göçtü.

 

Amcasının feryadı yürekleri dağladı

LAÜ öğretim görevlisi olan Kozok’un cenaze törenine çok sayıda seveni katıldı. İmge Kozok’u son yolculuğuna uğurlamaya gelen yakınları zaman zaman acıya daya dayanamayarak baygınlık geçirdi. Kozok’un amcasının feryadları ise yürekleri dağladı.

”Gitme çiçeğim, gitti çiçeğim, biz şimdi onsuz ne yaparız” diye haykıran acılı amcayı sakinleştirmek ise diğer aile yakınlarına kaldı.

 

Öğrencileri hıçkırıklara boğuldu

Öğrencilerinin hıçkırıkları arasında son yolculuğuna uğurlanan Kozok, İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa mezarlığında toprağa verildi.

 

Kaza nasıl olmuştu?

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun Türkeli kavşağında önceki kaza, saat 17.30’da meydana gelen kazada, Çiğdem Altınfincan (34) yönetimindeki LF 707 plakalı salon araç, Türkeli kavşağını 400 metre kadar geçtikten sonra direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu orta refüje girdi. Araç, çarpmanın etkisiyle yükselerek önce Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir (30) yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanına; ardından da yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın (43) kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarptı.
Kazada JU 802 sürücü Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Figen Arkın (38) ve İmge Kozok (27) kaza yerinde yaşamını yitirirken aynı araçta yolcu olarak bulunan Dilek Yılmaz (32) ağır yaralandı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz’ın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı belirtildi. LF 707 plakalı aracın sürücüsü Çiğdem Altınfincan’ın sağ kolunun kırıldığı feci kazada, FZ 284 plakalı aracın sürücüsü Naci Kanatlı ile aynı aracın yolcuları Süheyla Kanatlı (40) ve Fethiye Kanatlı (8) da yaralanmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474