banner564

Yuh olsun

Denize atlayarak yaşamına son verdiği iddia edilen 25 yaşındaki Halil Karakız’ın bir cinayete kurban gittiği otopsi sonucunda anlaşıldı

Yuh olsun
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de Antik Liman’da kayalıklar arasında cansız bedeni bulunan ve denize atlayarak yaşamına son verdiği öne sürülen Kahramanmaraşlı 25 yaşındaki Halil Karakız'ın cinayete kurban gittiği otopsi sonucunda ortaya çıktı. Arkadaşı Arif Gökçek’in “Birlikte içiyorduk sonra Halil deniz atladı” ifadesinin yalan olduğu tespit edildi.
   Denizde kaybolduktan bir gün sonra cesedi bulunan Karakız’a yapılan otopside başına darbe aldığı ve beyin kanaması geçirerek öldüğü tespit edildi.
   Yeni gelişme üzerine gözaltına alınan zanlının polisteki ifadesinde cinayeti kabul ettiği belirtilirken, dün tutuklama talebi ile çıkarıldığı mahkemede, “10 yıllık arkadaşımdı. Ailevi sorunları vardı. Denize atladı, ben suçlu değilim” dedi.
Olayın soruşturmasını yapan polis, Halil Karakız ile Arif Gökçek’in 5 Aralık tarihinde Girne Antik Liman’da mendirek civarında birlikçe içki içtiklerini, daha sonra zanlının oradan tek başına ayrıldığını söyledi.
Polis, Gökçek’in çevredeki işyerleri ve kendi ailesine Karakız’ın denize atladığını söylediğini ifade etti.
Karakız’ı arama çalışmaları başlatıldığını belirten polis, 6 Aralık saat 14.00 sıralarında mendirek civarındaki kayalıklar arasında cesedinin bulunduğunu hatırlattı.
Cesedin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını kaydeden polis, adli tıp uzmanı tarafından yapılan otopside Karakız’ın ölüm nedeninin “kafasına sert bir cisimle vurulması sonucu gelişen kafatası sıyrığı ve beyin kanaması” olduğunun belirlendiğini açıkladı.
Bu gelişme üzerine zanlının gözaltına alındığını belirten polis, ifadesinde cinayeti kabul ettiğini söyledi.
Polis, cinayet soruşturması başlatıldığını, çevre güvenlik kameralarının inceleneceğini belirterek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

10 yıllık arkadaşımdı
Mahkeme talep edilen 3 günlük süreyi onaylarken, söz hakkı alan zanlı ise polisteki ifadesinin aksine cinayeti kabul etmeyip, şu iddialarda bulundu:
“Halil hem memleketlim hem de 10 yıllık arkadaşımdı. Ailevi sorunları vardı. Psikolojisi bozuktu. Daha önce birkaç kez intihara teşebbüs etti. Olay günü önce başka bir yerde alkol aldık. Daha sonra limana geldik. Birkaç bira alıp Kordonboyu’nda kayalıklar üzerine oturup içmeye başladık. Her zaman babasını anlatırdı. O akşam da anlattı, kendisini umursamadığını söyleyerek ağladı. Sonra “sen benim en iyi arkadaşımsın, kendine iyi bak” dedi ve denize atladı. Yüzme bilmediğim için onu kurtarmaya çalışırken, kayalıklara çarpıp yaralandım. Kendimi kurtarıp çevreye haber verdim. Benim bir suçum yok, ailesi sahip çıkmadı, biz çıktık. Suçlu değilim.”

Toprağa verildi
Zanlı mahkemenin ardından polis hücresine götürülürken, önceki gün cenazesi memleketi Kahramanmaraş’a gönderilen Halil Karakız dün akrabaları ve sevenleri tarafından Türkoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474